Biblijske pouke

1. Tromjesječje 2014.

Isus nam daje primjer na koji se svaki kršćanin treba ugledati, posebno u misijskom radu. Zar je bolje ključ za uspješan evanđeoski rad tražiti u popularnoj psihologiji, tehnikama masovnog marketinga, razrađenim promotivnim programima nego u prihvaćanju jednostavnog Kristovog primjera?

Kako je Isus privlačio svoje sljedbenike? Što možemo naučiti iz Kristovog primjera što će nas osposobiti da još uspješnije povedemo druge k Njemu? Kako možemo ispuniti Veliki nalog? Na koji se način Isus približio različitim skupinama ljudi: bogatima i siromašnima, vjernima i nevjernima, onima koji su imali vlast i koji nisu? Kako je Isus omekšavao tvrda srca, odbačene nadahnjivao nadom, nježno budio dječja osjetljiva srca i prelazio preko etničkih i društvenih prepreka da bi ljude učinio svojim učenicima? Kako je probijao bedeme bogatstva i sile, otvarao čahure duhovne oholosti vjerskih vođa ili obnavljao nadu među onima koji su se borili s bolešću?

Ovo nisu samo pitanja za razgovor koja potiču razmjenu mišljenja, već ključne teme za proučavanje za kršćane koji imaju žarku želju da slijede Isusov primjer u vođenju zalutalih ovaca voljenom Pastiru.

DownloadZa mlade


Komentiraj