Vijesti

41 milijun kunica za Svetog oca

Papa plakatNa nekoliko mjesta u Zagrebu, netko je “zaželio” dobrodošlicu papi na dosta kreativan način – na već postavljene jumbo plakate dodao je poruku o cijeni papinog posjeta, pa ona umjesto ‘Milijun krunica za svetog oca’ sada glasi ’41 milijun kunica za svetog oca’.

“Preuređeni” plakati nalaze se na nekoliko lokacija u Zagrebu. Viđeni su kod križanja Ulice Republike Njemačke i Avenije Dubrovnik u smjeru Bundeka, te na Slavonskoj aveniji nasuprot HRT-a u smjeru zapada.

Dok je vlast mišljenja da važnost dolaska pape Benedikta XVI. u Hrvatsku uvelike nadmašuje troškove takvog posjeta, dio javnosti negoduje što će u vrijeme gospodarske krize milijuni iz državnog proračuna biti potrošeni za takav događaj.

Iako je do papina dolaska preostalo još svega tri tjedna, iz Ministarstva vanjskih poslova prije nekoliko dana poručili su da ne znaju koliko će se novaca izdvojiti za njegov posjet Hrvatskoj.

Mediji barataju iznosom od 42 milijuna kuna, što je iznos procijenjen temeljem iskustava drugih zemalja koje su u posljednje vrijeme ugostile Papu.

net.hr


Komentiraj