90 godina Kršćanske adventističke crkve u Dražu

Vijesti iz lokalnih crkava 24. 09. 2012.

U mjesnoj crkvi Draž, koja pripada okrugu Osijek, održan je 8. rujna 2012. godine svet sabor Gospodinu. U mjesecu rujnu se već dugi niz godina u adventističkoj mjesnoj crkvi u Dražu održavaju sabori, no ovaj je ujedno bio i posebna svečanost, jer smo obilježili devedeset godina adventističke crkve u Dražu.

Toj posebnoj svečanosti su se uz predstavnike crkve odazvali i predstavnici mjesnih vlasti, kao i osobe iz javnog života koje svojom službom rade za dobrobit mještana.

Propovijed je održao predsjednik Jadranske unije konferencija mr. sc. Branko Bistrović, a poruka svim nazočnima bila je: «Pripremite se da susretnete Boga svoga!»

Svečanost su svojim izvedbama duhovne glazbe uveličali VIS Putnici, kao i osječki sastav koji izvodi duhovnu glazbu Grace, ali ne samo za sudionike sabora, već za i cijelu Dunavsku ulicu u Dražu.

Na sabor u Draž stigli su i mnogi gosti iz drugih županija, kao i susjednih zemalja, pa tako taj jesenski sabor poprima sve više regionalni i međunarodni karakter, stoga je Općina Draž  donacijom potpomogla održavanje ovog sabora.

Na saboru su bili ponuđeni specijaliteti zdrave prehrane. Tako se na stolovima našlo puno jesenjih plodova: voća, povrća i žitarica. Najviše se tražilo grožđe, kao tradicionalno jesensko voće kojim mjesto Draž obiluje, jer svojim zemljopisnim položajem pogoduje nasadima vinove loze. Sabor je završio uz obećanje: «Dogodine, ako Bog da, opet na istom mjestu!»

Biserka Drventić, univ. spec. oec.

Leave a Comment