Vijesti

ADRA Australije uslijed katastrofa s pojačanim aktivnostima

ADRA AustralijaProšli tjedan hitne službe ADRA-e Australije bile su aktivirane, kako bi se pomoglo u pružanju usluga smještaja u Perth Hillsu stanovnicima koji su usljed požara tragično i iznenada izgubili svoje domove. ADRA je također bila uključena u hitnu distribuciju hrane svima onima koje je zadesila nesreća požara.

Osim toga, ADRA Australije priključila se državnoj, zapadno- Australskoj hitnoj službi, s kojom će organizirati dugoročni smještaj za sve koji su teško pogođeni požarima. Predviđa se da će im smještaj trebati u narednom periodu od 12-18 mjeseci.

Chris Olafson, direktor za upravljanje kriznim situacijama ADRA-e Australije izjavio je da je ponosan ADRA-inim predstavnicima na terenu. “Ovi neprocjenjivo vrijedni volonteri ADRA-e radili su zajedno sa državnim službama, kao i lokalnim vijećima da bi pružili upravo ono što je potrebno onima koji su izgubili sve.”

“Razaranja, ne samo požari, ali i izrazi licia ljudi koji su izgubili sve, može biti obeshrabrujuće, ipak biti u mogućnosti da im se pomogne u doba njihove najveće potrebe je privilegija”, izjavila je Suzana Čuplović, koordinatorica ADRA-e za područje zapadne Australije.

U posljednjih nekoliko mjeseci, ADRA Australije pomagala je kod ciklona Yasi, na južnom poplavljenom području Queenslanda, u poplavama koje su zahvatile područje Victorije, zatim u poplavama Novog Južnog Walesa, u tornadu Lennox, kao i kod međunarodnih katastrofa; uključujući potres na Haitiju i poplave u Pakistanu. ADRA Australije trenutno ima sporazum za pružanje hitnog smještaja unesrećenima u katastrofama, Novog Južnog Walesa, područja Queenslanda, zapadne Australije, kao i područja glavnog grada Australije (Australian Capital Territory) .

ADRA provodi širok spektar razvoja i hitne intervencije programima u zemlji i inozemstvu. Također radi s ljudima u siromaštvu i nevolji ostvarujući pozitivne promjene kroz jačanje partnerstva i odgovornog djelovanja.

sanitarium.com.au


Komentiraj