Vijesti

Adventisti odgovorili na potrebe unesrećenih u potresu na Novom Zelandu

PotresU svjetlu razaranja i smrti izazvanih potresom magnitude 6,3 stupnja po Richteru koji je pogodio središte grada Christchurcha na Novom Zelandu odmah su reagirali adventisti u južno Pacifikom području pružajući materijalnu i duhovnu potporu unesrećenima.

Prehrambena tvrtka zdrave hrane Sanitarium na Papua Novoj Gvineji dobila je upit hitne službe Christchurcha o pružanju smještaja u centre za ozlijeđene osobe. Bolnica u Christchurchu najveća je tercijarna bolnica za istraživanje i obučavanje na području južnog otoka (South Island), no bila je primorana na evakuaciju zbog sigurnosnih razloga te je trenutno na raspolaganju samo osobama s teškim tjelesnim ozljedama.

Pierre van Heerden, glavni manadžer za Sanitarium Novog Zelanda, izjavio je da su na raspolaganju. “Mi smo blagoslovljeni štoi mamo malo oštećenje naše zgrade i da smo u mogućnosti služiti široj zajednici u vrijeme razaranja. Christchurcha. Tvornica ima veliki vrt kao dodatni prostor za ljude koji se sakupljaju i to koristimo kao prihvatni centar. Imamo i bunar na zemljuštu koji funkcionira i u mogućnosti smo dati svježu pitku vodu nastradalima u Christchurchu. “

Sanitarium također planira osigurati mlijeko u prahu i flaširanu voda onima koji su u potrebi.

Craig Gillis, predsjednik Crkve u južnom Novom Zelandu rekao je: “U ovom trenutku teško je dobiti više informacija o tome što se točno dogodilo s obzirom na blokadu i preopterećenost komunikacijskih kanala. Prema trenutnim spoznajama naš ured i osoblje u Christchurchu su dobro. Također škola, studenti, nastavnici kao i osoblje u predškolskim ustanovama. “

U ovoj fazi nema izvješća o članovima crkve.

“Mi smo šokirani onim što se događa u Christchurchu”, rekao je Barry Oliver, predsjednik južno Pacifičke divizije (South Pacific Division). “Želimo osigurati potporu stanovništvu Christchurcha kao i našoj crkvenoj zajednici. Pozivam sve da mole za sigurnost i osjećaj mira.”


Komentiraj