Adventistička crkva nudi pomoć nakon pada zrakoplova

Vijesti 25. 03. 2015.

Mjesne crkve i ustanove spremne su poduprijeti one koji su izgubili svoje najmilije u padu zrakoplova Germanwingsa, u kojemu je smrtno stradalo sto pedeset osoba.
Kršćanska adventistička crkve izražava svoju sućut i nudi pomoć obiteljima smrtno stradalih putnika koji su poginuli u utorak, kada se zrakoplov Germanwingsa srušio u francuskim Alpama.
Airbus A320 sa sto četrdeset i četiri putnika i šest članova posade udario je u planine na jugoistoku Francuske nakon četrdeset minuta leta iz Barcelone u Španjolskoj prema Düsseldorfu u Njemačkoj.
Među putnicima su se nalazila i dvije bebe te šesnaest njemačkih teenagera koji su se vraćali s programa razmjene studenata.
Istražitelji su priopćili kako je zrakoplov počeo naglo ponirati nekoliko minuta prije pada, no poziv u pomoć nije poslan.
Srednjoeuropska divizija Kršćanske adventističke crkve dala je do znanja kako su mjesne crkve i crkvene ustanove spremne ponuditi pomoć i potporu onima koji su svoje najdraže izgubili u ovoj nesreći.

„Suosjećamo u njihovoj boli i molimo se da im Gospodin dade utjehu i mir u srcu“, izjavili su.

Bruno Vertallier, predsjednik Divizije, koji nadgleda crkveno djelovanje u dvadeset europskih država, uključujući Španjolsku, Njemačku i Francusku, rekao je da tuguje s obiteljima poginulih.

„Vjerujem da ćete pronaći potporu koja vam je potrebna da biste prošli kroz ovu strašnu stvarnost odvajanja od svojih voljenih“, rekao je. „Tugujem s vama.“

Germanwings, niskobudžetna zrakoplovna kompanija, čiji je vlasnik Lufthansa, ima dobre sigurnosne rezultate jer u osamnaestogodišnjoj povijesti nije bilo pada zrakoplova.

Vlasti priopćuju kako se pad ovog zrakoplova smatra nesretnim slučajem, te da je prerano za nagađanja o uzroku pada. Crne kutije su pronađene i izuzete s teško pristupačnog mjesta nesreće.

Adventpress 

Leave a Comment