izdvojeno-slider

Adventistički solist nastupio na kraljevskom vjenčanju

Paul Lee, adventist kojega se najčešće povezuje s nagrađivanim zborom London Adventist Chorale, nastupio je kao vokalni solist tijekom izvođenja pjesme Stand By Me na kraljevskom vjenčanju održanom u subotu. Paul Lee je nastupio kao član zbora The Kingdom Choir pred Meghan Markle, princem Harryjem i oko 600 gostiju u kapelici St. George Chapel u Windsoru. Paul Lee je glazbeni koordinator i pomoćnik predsjednika Južne engleske konferencije Kršćanske adventističke crkve. Pjesmu je za ovu priliku aranžirao također jedan adventist, poznati glazbenik Mark DeLisser.

Time.com je objavio da je blues-baladu Stand By Me, iz 1961. godine, izvorno izveo američki pjevač i skladatelj Ben E. King, te da je, prema podacima kompanije za licenciranje glazbe, BMI, četvrta na popisu najviše snimanih pjesama 20. stoljeća.

Iako je vrlo popularna na vjenčanjima, pjesma „Stand By Me“ ima i političku poruku usko povezanu s Američkim pokretom za ljudska prava, kada je, prema podacima iz časopisa Time, „upotrijebljena na okupljanjima kao poziv na solidarnost među nebjelačkim stanovništvom“.

Meghan Markle potječe iz međurasnog braka – majka joj je crnkinja, a otac bijelac. Njezin brak s princem Harryjem smatra se znakom sve veće uključivosti u britanskoj kraljevskoj obitelji.

Podijeli