Vijesti

Adventistički zdravstveni sustav (Adventist Health) proglašen je u državnom istraživanju jednim od najbolje informatiziranih sustava

Adventistički zdravstveni sustav (Adventist Health) proglašen je jednim od najbolje informatiziranih sustava u istraživanju koje je proveo časopis Hospitals & Health Networks.

Organizacije pod nazivom Most Wired rabe informatičku tehnologiju kako bi bolje povezali davatelje zdravstvenih usluga s bolesnicima. Oni moraju zadovoljiti niz oštrih kriterija iz četiri operativne kategorije uključujući infrastrukturu, poslovanje i administrativno upravljanje, kliničku kvalitetu i sigurnost, te kliničku integraciju (povezivanje službi za vanjske i unutarnje bolesnike, te za liječnike i bolesnike).

Uporaba informatičke tehnologije smanjuje vjerojatnost medicinskih pogrešaka i omogućuje djelatnicima klinika i bolesnicima pristup informacijama koje su im potrebne za unapređenje zdravlja, te za donošenje odluka o medicinskim postupcima nakon što su o njima dobro obaviješteni, rekao je to Rich Umbdenstock, predsjednik i glavni izvršni direktor Udruženja američkih bolnica (American Hospital Association), koji je pomogao pri provođenju istraživanja.

„Unapređivanje uporabe informacijske tehnologije bio je jedan od ključnih strateških prioriteta Adventističkog zdravstvenog sustava“, rekao je Alan Soderblom, zamjenik predsjednika i glavni informatički službenik u zdravstvenom sustavu. „Uz smanjenje medicinskih pogrešaka, informatizacija poboljšava zbrinutost bolesnika i njihovu uključenost, uz povećanje operativne učinkovitosti. Drago nam je što smo dobili priznanje i našli se među najboljim korisnicima informatičke tehnologije na dobrobit bolesnika.“

Napredak u informatičkoj tehnologiji u Adventističkom zdravstvenom sustavu uključuje dostizanje 1. razine svrhovite uporabe elektroničkih zdravstvenih kartona, standardiziranje informatičko-tehnoloških rješenja za medicinsko osoblje za cijelu kompaniju, primjenu telemedicine u nekim ruralnim područjima, te premještanje podataka o prihodima na jednu standardiziranu tehnološku platformu.

Ovo istraživanje, provedeno između 15. siječnja i 15. ožujka, zatražilo je od bolnica i zdravstvenih sustava diljem države da odgovore na pitanja koja se tiču primjene informatičkih tehnologija. Provedeno je 680 istraživanja koja predstavljaju 1900 bolnica ili više od 30% svih američkih bolnica. Više podataka o ovome može se naći u srpanjskom izdanju časopisa Hospitals & Health Networks ili kontaktom s mostwired@healthforum.com-om ili na mrežnoj stranici www.hhnmag.com.

ANN


Komentiraj