Adventpress

Analiza, misija, vizija i planiranje misijskog rada u Hrvatskoj konferenciji

U Maruševcu je od 20. do 21. siječnja 2020. godine održan dvodnevni radni sastanak pastora i uprave Hrvatske konferencije, čija je svrha bila analiziranje minule godine te planiranje misije i vizije za misijski rad u našoj konferenciji. Svjesni činjenice da već više godina misijski rad nije na razini na kojoj bi trebao biti, sukladno potrebama i izazovima vremena u kojem živimo te u kojem se nalazimo kao pojedinci i Crkva, upoznati s potencijalima, snagama i mogućnostima koje imamo prema sastavu našeg vjerništva i njihovoj darovitosti, pastori i uprava Hrvatske konferencije su odlučili, nakon pomne analize stanja, poduzeti određene korake u stvaranju duhovnog ozračja, vizije i konkretnih planova kako to stanje zaokrenuti u drugom smjeru.

Prije svega, prepoznata je potreba osobnog duhovnog usmjerenja za snažnu promjenu pod djelovanjem Svetoga Duha kroz proučavanje i žarku molitvu za buđenje i oživljavanje te pokret u smjeru jasnog zacrtavanja misije Crkve, vizije za budućnost i strateških naglasaka zasnovanih na Bibliji i teologiji crkvenog rasta u radu svih crkvenih odjela, administracije i pastora mjesnih crkava. Iste analize i plan bit će izneseni pred Izvršni odbor Hrvatske konferencije, a nakon toga će pastori s odborima i skupštinama mjesnih crkava raditi na tome u njihovim okolnostima i prema potrebama mjesne razine. Uz prije navedeno pastori su upoznati s planom aktivnosti Hrvatske konferencije te inicijativama u novoj godini.

U sklopu dvodnevnog pastorskog savjetovanja imali smo poseban trenutak zahvalnosti Bogu za službu pastora Josipa Perišića, koji je nakon četrdeset godina predanog rada u nakladničkom djelu i upravama Kršćanske adventističke crkve prešao u službu počasnog pastora. On je, zajedno sa suprugom Milkicom, nazočio ovom svečanom trenutku u Maruševcu. Riječi prisjećanja na suradnju s njim uputili su nekadašnji predsjednici Kršćanske adventističke crkve s kojima su Josip i Milkica usko surađivali: pastori Miroslav Lorencin, Staniša Margarić, Branko Bistrović, Neven Klačmer i sadašnji predsjednik Slobodan Bobo Marčeta. Prigodne znake pažnje i riječi zahvalnosti uputio je i najbliži Josipov suradnik iz zadnjih godina službe, pastor Nebojša Milovanović, blagajnik Hrvatske konferencije. Obitelji Perišić želimo Božje blagoslove u novom razdoblju života i službe Bogu.

Neven Klačmer

Podijeli