Vijesti

Apokalipsa je neizbježna: Smak svijeta u listopadu

Smak svijetaHarold Camping opravio se od prvotnog šoka, nakon što dugonajavljivani kraj svijeta ipak nije nastupio 21. svibnja, te je svoje sljedbenike obavijestio da je pogriješio u izračunu i da nas apokalipsa očekuje za pet mjeseci, točnije 21. listopada.

Nakon što najavljeni početak kraja ipak nije nastupio, samoprozvani prorok Harold Camping obratio se sljedbenicima i najavio da je apokalipsa neizbježna i da je pogriješio u izračunima – smak svijeta nastupit će 21. listopada.

Camping je otvoreno priznao da ga je jako pogodilo to što život na Zemlji nije počeo nestajati 21. svibnja u 18 sati i što 200 milijuna kršćana nije otišlo u nebo. Potaknut tim ‘nemilim’ događajem okrenuo se molitvi i Bogu.

Vjerojatno su to učinili i brojni njegovi sljedbenici koji su se odrekli svojih poslova, nekretnina i pokretnina, te mu donirali 100 milijuna dolara.

Nakon dugog razmišljanja i preispitivanja Božjih obećanja, Camping je uvidio svoju pogrešku i obznanio svijetu da je apokalipsa ipak blizu, samo je njegov izračun bio kriv. Ako je vjerovati ovom bogatom starcu, nećemo dočekati zimu, prenosi Guardian.co.uk.

net.hr


Komentiraj