Vijesti iz lokalnih crkava

Arheologija, Biblija, povijest

U osječkoj adventističkoj crkvi održan je od 28. listopada do 19. studenog 2016., tijekom četiriju vikenda — petak, subota i nedjelja — zanimljiv niz predavanja pod naslovom “Arheologija, Biblija, povijest”, čiji govornik je bio pastor Staniša Margarić.

Pastor Margarić već duži niz godina u našim adventističkim krugovima slovi kao uspješan organizator i vodič kroz poznate arheološke i povijesne lokalitete u biblijskim zemaljama. Činjenica što je pastor daje punu težinu i smisao njegovim putovanjima, jer ona imaju svojevrstan misijski karakter. Neki od sudionika tih putovanja na taj su način postali redoviti prijatelji naše crkve, a bilo je i onih koji su uz njegovu pomoć iskusili biblijsko krštenje na rijeci Jordanu. Ova evangelizacija bila je prigodan sažetak tih putovanja, kojom je pomoću video prezentacija istinski proživljeno poveo i sve osječke posjetitelje na zanimljivo putovanje Bliskim istokom. Iz večeri u večer putovali smo po Svetoj zemlji od Jeruzalema, po Galileji i Judeji, saznali o prošlosti i sadašnjosti izraelske države, posjetili Kumran, Masadu i ružičasti grad Petru, pokušali rasvijetliti tajne Sodome i Gomore, i u potrazi za besmrtnošću stigli u drevni Egipat. Usput je naš govornik posve prirodno i uz mnogo jasnih dokaza progovorio o Bibliji i osvjedočio sve slušatelje kako upravo povijest i arheologija potvrđuju njezinu istinitost i vjerodostojnost.

Na kraju evangelizacije pastor Staniša Margarić pozvao je sve koji se zanimaju na planirano putovanje u Grčku i Tursku sljedeće godine, a one manje pokretne na nastavak proučavanja Biblije u obliku seminara iz Knjige Postanka svakog utorka uvečer. Vjerujemo kako će i jedno i drugo biti blagoslovljeni nastavak ove zanimljive i korisne evangelizacije koja je privukla znatan broj posjetitelja i vjernika.

 

Gordana Balašević

Podijeli