Jutarnji stih

Bennyjeva molitva

“Djeco, pokoravajte se svojim roditeljima u Gospodinu, jer je to pravedno.” (Efežanima 6,1)

Renee i Tony odrasli su u adventističkim domovima, ali više nisu odlazili u crkvu. Ja sam ih upoznao preko preporuke prijatelja i posjećivao ih godinu dana. Moj mali sin Benny i ja otišli smo jednog utorka k njima u posjet. Prije smo im dostavili komplete knjiga My Bible Friends i The Bible Story, (Moji biblijski prijatelji i Biblijski događaji) a oni su sada čekali na dostavu prvog dijela svoje sljedeće narudžbe.

Benny je držao DVD-e animirane Biblije i dok im ih je predavao, ja sam im rekao: “Vašoj djeci sigurno će se svidjeti!”

Nastavljali smo razmjenjivati iskustva o tome kako su ovakvi naši proizvodi o Bibliji blagoslov za mnoge obitelji i kako Bog preko ovih proizvoda pomaže ljudima da Ga bolje upoznaju. Još jednom smo ih ohrabrili da u svemu uvijek stave Boga na prvo mjesto.

Prije odlaska predložio sam im da se pomolimo i pozvao malog Bennyja da se on pomoli za njih. Svi smo sagnuli glavu, a Benny se molio: “Dragi Bože, pomozi djeci da narastu velika. Pomozi im da slušaju mamu i tatu i da se ne svađaju i ne tuku!”

Nakon molitve sam vidio kako ih je Božji Duh dodirnuo. Renee me je upitala: “Kako se znao tako moliti? Naša djeca nas ne slušaju i uvijek se svađaju i tuku.”

Kao rezultat dostave naših knjiga i čestih posjeta, Renee i Tony postupno su se počeli vraćati u Crkvu i približavati Bogu.

Mi slavimo Boga za mnoge slučajeve u kojima je upotrijebio malu djecu da bi potaknuo osvjedočenje u srcima onih kojima smo služili. Podsjetio sam se ovih proročkih riječi: “Božji Duh doći će na djecu, i ona će objaviti istinu, što stariji radnici neće moći. … U završnim događajima povijesti Zemlje mnogi među ovom djecom i mladima začudit će ljude svojim svjedočenjem za istinu. … U bliskoj budućnosti mnoga djeca bit će ispunjena Božjim Duhom, pa će objaviti istinu svijetu, u vrijeme kad stariji vjernici Crkve ne bi mogli dobro obaviti to djelo.” (E. G. White, Temelji sretnog doma, str. 453)

Molitva mojeg malog Bennyja bila je baš ono što je u tom trenutku bilo potrebno.

Joe Paola, Australija


Komentiraj