Adventpress

Biblijska konferencija 2021. — Suvremeni teološki izazovi

Izvor: Pixabay

Jadranska unija konferencija je od 16. do 18. travnja 2021. organizirala Biblijsku konferenciju “Suvremeni teološki izazovi”. Nekoliko stotina vjernika i vođa Crkve iz Albanije, Slovenije i Hrvatske te iz brojnih drugih zemalja svaku je večer, od 18 do 21 sat, koristeći informacijsko-komunikacijsku tehnologiju, proučavalo biblijsku poruku za ovo vrijeme prepuno informacija koje nisu u skladu s Biblijom.

U nizu od sedam proučavanja, uz pomoć vrsnih predavača i poznavatelja Biblije — dr. Daniela Ranisavljevića, pastora i profesora iz Francuske; dr. Igora Lorencina, pastora i profesora Novog zavjeta na Sveučilištu Friedensau u Njemačkoj; i dr. Ante Jerončića pastora i profesora na Katedri za biblijsku etiku i filozofiju na Sveučilištu Andrews u Sjedinjenim Američkim Državama — sagledavali smo izazove s kojima se suočava Crkva u današnje vrijeme. Otkrivali smo vjekovni Božji plan i što znači doživjeti Isusa Krista kao Gospodina, kao Gospodara naših misli, naših želja i naših aktivnosti. Razmatrali smo kako danas živjeti iz dana u dan priznajući da pripadamo Isusu Kristu i da smo Ga spremni poslušati u svemu što je vezano uz naš život. Spoznali smo da se naš milostivi nebeski Otac savršeno pobrinuo da svatko može biti spašen. Spasenje je, slušali smo, dostupno svima koji prihvate Božju ljubav i Njegov savršeni plan.

Zaključili smo da je u održavanju odnosa i jačanju vjere u Boga presudno umijeće slušanja Boga u Njegovoj Riječi i Njegovim stvaralačkim djelima. Trebamo naučiti biti strpljivi i posvetiti više vremena proslavljanju Boga te iskusiti jedinstven osjećaj zajedništva u srdačnim odnosima s braćom i sestrama u crkvenoj zajednici.

Drago Mojzeš

Podijeli