Jutarnji stih

Biti u Kristu

““Ostanite u meni i ja ću ostati u vama! Kao što mladica ne može sama od sebe, ako ne ostane na trsu, roditi roda, tako ni vi, ako ne ostanete u meni.”“ (Ivan 15,4)

““Ostanite u meni”“ riječi su od velikog značenja. Biti u Kristu znači živu, ozbiljnu, osvježavajuću vjeru koja se očituje ljubavlju i čisti dušu. To znači stalno primanje Kristovog duha, život bezrezervne predaje Njegovoj službi. Tamo gdje postoji ovo jedinstvo, pojavit će se dobra djela. Život trsa pokazat će se u mirisnom voću na lozama. Stalno pritjecanje Kristove milosti blagoslovit će vas i učiniti vas blagoslovom, dok ne budete mogli reći s Pavlom: ““Živim — ali ne više ja, nego Krist živi u meni.”“ (Galaćanima 2,20)
Sveta zajednica s Kristom povezat će braću vezama najbližeg kršćanskog zajedništva. Njihova će srca biti pokrenuta božanskim suosjećanjem jednih prema drugima. … Hladnoća, nesloga i svađa neće imati mjesta među Kristovim učenicima. Oni su prihvatili jednu vjeru. Udružili su se u službi jednom Gospodinu, bore se u istom ratu, zalažu se za isti cilj i pobjeđuju u istom procesu. Otkupljeni su istom dragocjenom krvlju i propovijedaju istu poruku spasenja. …
Oni koji stalno crpe snagu od Krista, posjedovat će isti duh. Oni neće biti neoprezni u riječima ili ponašanju. Trajan osjećaj koliko je njihovo spasenje stajalo u žrtvi ljubljenog Božjeg Sina stalno će počivati na njihovim dušama. Prizori s Golgote prikazat će se njihovim umovima kao svježi i živi događaji, i njihova će srca biti pokorena i raznježena ovim predivnim pokazivanjem Kristove ljubavi prema njima. Oni će gledati na druge kao na one koji su otkupljeni Njegovom dragocjenom krvlju, a oni koji su ujedinjeni s Njim, bit će plemeniti, uzvišeni i sveti zbog ove povezanosti. Kristova smrt na Golgoti treba nas navesti da cijenimo duše kao On. Njegova je ljubav uvećala vrijednost svakog muškarca, žene i djeteta. (ST, 23. ožujka 1888.)


Komentiraj