Jutarnji stih

Blagoslovljen probušenom gumom 2. dio

“Zato vam velim: ne brinite se tjeskobno za svoj život: što ćete jesti ili piti; niti za svoje tijelo: u što ćete se obući! Zar nije život vredniji od hrane, a tijelo od odijela?” (Matej 6,25)

Dok sam tražio adventističku crkvu u Posadasu, sreo sam nekoga tko očito nije bio Argentinac — Argentinci su svjetlije kose i puti — a on je bio crne kose i tamne puti kao ja. Imao je znak Adventističkog sveučilišta na torbi. Rekao je da je Bolivijac i da on i njegovi prijatelji idu kolportirati u Brazil u Passo Fundo, na isto mjesto kamo sam išao i ja. Vođa njegove skupine bio je i moj vođa!
I oni su stigli u Posadas kasno jutros jer se na automobilu kojim su putovali probušila guma, zbog čega je bio moguć ovaj naš sastanak. Uslišana molitva broj 1.
Moj novi prijatelj i njegov drug također su tražili adventističku crkvu i svi smo zajedno završili tamo subotu. Đakonice iz crkve su nam ponudile ostatak hrane od zajedničkog ručka, tako da je i moj problem hrane bio riješen. Uslišana molitva broj 2.
Sada nam je bilo potrebno mjesto za spavanje. Mladi iz crkve pozvali su nas na nogomet nakon zalaska sunca, na što smo se odazvali i jedan mladić nas je pozvao da prenoćimo u njegovoj kući. Uslišana molitva broj 3.
Sutradan sam sa svojim novim prijateljima otišao kupiti autobusnu kartu. Budući da nisam imao novca, zamolio sam ih da mi pozajme nešto novca. Pretraživši džepove, sakupili su točno onoliko koliko mi je bilo potrebno za kartu. Uslišana molitva broj 4.
Kad smo stigli u Passo Fundo, nismo imali novca za telefon da nazovemo vođu, pa smo ostali na autobusnom kolodvoru. Uskoro je naš vođa skupine dovezao nekoga na kolodvor. Prepoznali smo ga i on nas je odveo u kuću u kojoj ćemo boraviti tijekom rada. Uslišana molitva broj 5.
Dok sam putovao u pogranični grad Posadas, Bog je riješio sve moje probleme, čak i prije nego što sam to zatražio. Preko ovog iskustva Bog me je naučio brojnim poukama. Naučio me je da imam povjerenje u Njega. Naučio me da se radujem u našoj crkvenoj obitelji koja nam je spremna pomoći u bilo kojem dijelu svijeta. Naučio me da On rješava naše probleme čak i mnogo prije nego što prepoznamo da problem postoji. I naučio me da On može iskoristiti čak i loša iskustva, kao što je probušena guma, da nas blagoslovi. Bog je Bog čuda.
Miguel Ángel Bascope Velasco, Bolivija


Komentiraj