Jutarnji stih

Bog obraća ljude

“Zaista, zaista, kažem vam: tko vjeruje u mene, ima život vječni.” (Ivan 6,47 – Šarić)

Kao vjernik Crkve adventista sedmoga dana, naučio sam prokušana načela prodaje kršćanske literature. Sada, kao pomoćnik vođe odjela za nakladništvo, pronalazim veliko zadovoljstvo u traženju, pronalaženju i podučavanju drugih da se pridruže djelu zadobivanja duša za Božje kraljevstvo.

Jedne subote propovijedao sam o Božjoj velikoj ljubavi prema ljudskom rodu u crkvi na području Mexico Cityja. Objašnjavao sam kako Njegovu ljubav objavljuje i preko više od 40.000 adventističkih laika širom svijeta koji su napustili svoje svjetovne poslove da bi postali literarni evanđelisti.

Nakon bogoslužja sreo sam Juana Floresa Martineza, trideset dvogodišnjaka, čovjeka u najboljim godinama, koji je radio kao trgovac u jednom uvozno-izvoznom poduzeću. Uglavnom se bavio prodajom vina i jabučnice. Dobro mu je išlo, ali je, nažalost, počeo konzumirati proizvode kojima je trgovao izlažući opasnosti svoje zdravlje. Uskoro mu je štetna navika razorila život i obitelj.

Shvativši jadno stanje u kojem se našao, potražio je Boga i počeo proučavati Bibliju s vjernim članovima Adventističke crkve. S vremenom je donio odluku da slijedi Isusa i da se krsti. Kada me je Gospodin doveo u tu crkvu, Juan je te subote slušao moj govor o potrebi za radnicima i osjetio Božji poziv u ovu službu. Želio je pomoći u propovijedanju Riječi preko naših knjiga i časopisa. Odmah se odlučio prijaviti u program literarnog evangelizma i upisati u školu za poduku. Napustio je prodaju opojnih vina da bi služio Isusu, Onome koji je jednom pretvorio vodu u čisto, životvorno, neprevrelo vino na svadbi u Kani Galilejskoj.

Prošlo je dvadeset godina i Juan i dalje vjerno služi kao literarni evanđelist. Zato što je dopustio Gospodinu da intervenira u njegovom životu i razvije njegove talente, postao je najuspješniji organizator u prodaji Božjih knjiga. Proveo je nekoliko godina i kao vrijedni vođa i učitelj novih kolportera. Postao je i dobar propovjednik. Ali njegova najveća radost je kolportaža, susreti s ljudima jedan-na-jedan, nošenje knjiga i časopisa u domove i dovođenje ljudi Isusu.

Među najveća zadovoljstva u službi Bogu spada promatranje kako se On može umiješati u život žena i muškaraca i tako ih preokrenuti da postanu silni svjedoci za istinu.

Cornelio Rodriguez Guzman, Meksiko


Komentiraj