Adventpress

Bogoslužje zahvalnosti u Rijeci

Riječani su u subotu 23. studenog u mjesnoj crkvi Centar imali posebno lijepu subotu — bogoslužje zahvalnosti.

Često se dogodi da naši dani budu “obojeni crnilom”, jer vrijeme u kojem živimo je teško i svatko od nas je opterećen mnogobrojnim životnim problemima, nedaćama, bolestima….

Naučimo se gledati život kroz Isusove “naočale”: imamo razloga biti zahvalni čim se probudimo za novi dan, sunce koje izlazi, kišu koja pada, zrak koji udišemo, ljepotu prirode, šuma, brda i dolina, mora, rijeka i jezera, zahvalani za sve što nam je u životu darovano, počevši od roditelja, supružnika, djece, prijatelja, poznanika.

Najviše razloga imamo za zahvalnost Bogu; a za što Mu trebamo biti zahvalni, izrazio je apostol Pavao u glasovitom pitanju: “Što imaš da nisi primio?”

Svoju zahvalnost izrazili smo prigodnim zajedničkim pjesmama, biblijskim tekstovima, recitacijama i pjesmama iz ustiju najmanjih, kao i onih malo starijih, životnim iskustvima, darivanjem te duhovnom porukom našeg pastora Branka Bistrovića.

Nakon bogoslužja druženje smo nastavili uz zajednički ručak.

Zahvalnost je onaj divan dar što nam ga daruje Gospodin kako bi uljepšao naš život i živote ljudi koje svakodnevno susrećemo.

Đurđica Lacković-Fičor