Jutarnji stih

Božanski predviđen susret s traktatom

“Gle, naredbe tvoje ljubim, o Jahve: po dobroti svojoj poživi me. Srž je riječi tvoje istina, vječan je sud pravde tvoje.” (Psalam 119,159.160)

Jednoga dana, dok sam išao ulicom, primijetio sam traktat zanimljivog izgleda pa sam ga podigao. Bio je to članak s pitanjem: “Ako je Bog ljubav, zašto postoji toliko patnje?” Pročitao sam traktat i bio toliko impresioniran porukom da sam to ispričao vjernicima u skupini u kojoj sam bio vođa. Uspio sam nabaviti još sličnih traktata koje sam nestrpljivo pročitao. Kao rezultat onoga što sam naučio, naša skupina vjernika obavijestila je stanodavca čiju smo prostoriju iznajmljivali, da ćemo promijeniti dan bogoslužja s nedjelje na subotu. Ne shvaćajući zašto to radimo, upitao nas je: “Što sad to znači?” Rekao sam mu: “Mi smo kršćani koji se sada odmaraju i održavaju bogoslužja sedmog dana u tjednu prema Bibliji.”
Poslije sam sreo čovjeka koji je bio vođa Adventističke crkve za zapadni Kongo. Objasnio mi je mnoge pojedinosti koje mi prije nisu bile poznate. Dao mi je još literature. Kad sam ga ponovno vidio, rekao sam mu da koristim materijal koji mi je dao za pripremu propovijedi za članove naše crkve. Pozvao me da i dalje dolazim k njemu jer ima još biblijskih istina koje trebam saznati. Poslije me je preporučio literarnom evanđelistu koji mi je bio od velike pomoći. Na kraju sam bio kršten i stupio u zajedništvo Adventističke crkve, a pridružili su mi se mnogi moji prijatelji.
Taj isti literarni evanđelist koji mi je toliko pomogao, pozvao me je da se pridružim literarnom djelu. On me je naučio da pozorno pročitam knjige koje ću prodavati. Upoznao me s knjigom Put Kristu i, nakon što sam je pročitao, postavljao mi je iz nje razna pitanja sve dok nisam stvarno upoznao njezin sadržaj. Put Kristu postala je moja omiljena knjiga. Prodao sam na stotine primjeraka otkako sam postao literarni evanđelist. Ljudi je rado čitaju, a i sada kada sam pastor, ja i dalje potičem svoje vjernike da kupuju i čitaju mnogo knjiga, osobito Put Kristu.
Naučio sam da je veliki blagoslov za onoga tko želi postati dobar pastor, da prvo služi kao literarni evanđelist. Danas zahvaljujem Bogu za vještine koje sam naučio kao literarni evanđelist koje su blagoslovile i oblikovale moju propovjedničku službu. Također sam Mu zahvalan za mali traktat na ulici koji je progovorio mojem srcu.
Isako Mbembanja, Demokratska Republika Kongo


Komentiraj