Jutarnji stih

Božanski telefonski poziv

“I uši će tvoje čuti riječ iza tebe gdje govori: to je put, idite njim, ako biste svrnuli nadesno ili nalijevo.” (Izaija 30,21)

Nakon mnogo godina rada kao nastavnica, postala sam literarna evanđelistica s punim radnim vremenom. Na novom poslu sam blagoslovljena što svakodnevno propovijedam Evanđelje ljudima putem tiskane riječi.
Bližilo se podne jednog sunčanog dana, kad sam osjetila poticaj da bi bilo dobro da telefoniram ravnateljici Centra za rano djetinjstvo Gospel Hall. Kad mi je prepoznala glas, uzbuđeno je rekla: “Gospođo Simon, od jučer sam u potrazi za vašim brojem jer sam vas htjela nazvati. Sjećate li se knjiga koje ste mi prodali prije nekog vremena? To su bili kompleti knjiga za izgradnju karaktera Bedtime Stories i Jesus, My Best Friend! (Priče za laku noć i Isus, moj najbolji prijatelj)! Te su mi knjige jako pomogle u prenošenju moralnih pouka djeci kako bi izgradila svoje vlastite vrijednosti!”
Zatim mi je rekla da će tog poslijepodneva voditi sastanak Zajednice roditelja i nastavnika i pozvala me da dođem i prezentiram roditeljima naše vrijedne knjige za odgoj djece. Željela je da ih roditelji čitaju svojoj maloj djeci, a i da imaju kvalitetne knjige pri ruci za stariju djecu. Rekla sam joj da će mi biti drago što ćemo surađivati.
Ostavivši sve druge planove, prisustvovala sam sastanku. Prije nego što me je predstavila, govorila je o prednostima korisnih knjiga i pozvala roditelje da iskoriste ovu izvanrednu priliku i unaprijede metode u odgoju svoje djece. Nakon što sam završila prezentaciju knjiga, jedna majka je rekla da su se ona i njezina sestra raspitivale gdje bi mogle nabaviti ove knjige za svoju djecu. Sjećale su se da su im njihovi roditelji čitali te knjige, a pouke iz tih priča pomogle su im da se oblikuju u uravnotežene odrasle osobe. Ona je, između ostalih, s radošću popunila narudžbenicu za komplet knjiga Bedtime Stories i The Devotional Book for Preschoolers (Molitveni vodič za predškolce).
Ove knjige djeluju na nježna dječja srca i uče ih da slijede Božji zakon. S ovim temeljima djeca će naučiti slušati i hoditi Gospodnjim putem. Zahvaljujem Bogu što me onog dana Njegov Sveti Duh potaknuo da telefoniram ravnateljici. Radost je biti Njegovo oruđe u radu s roditeljima na izgradnji karaktera njihove djece.
Emris Simon, Trinidad i Tobago


Komentiraj