Jutarnji stih

Čekaj snagu od Gospodina

“Tada im reče: ‘Dođite vi sami napose, na samotno mjesto, te se malo odmorite!’ Tu je, naime, tako mnogo ljudi dolazilo i odlazilo da apostoli nisu imali vremena ni za jelo.” (Marko 6,31)

Oni koji rade u djelu trebaju prebivati toliko blizu Gospodina da odsjajuju svjetlost poput svjetiljke koja svijetli. Tamo gdje postoji duboka, iskrena odlučnost za zajedničkim naporom, sami će radnici objavljivati istinu sa silom, ostavljajući dubok dojam na one koji nisu naše vjere.

Oni koji rade za Boga upoznat će previranja, neugodnosti i izmorenost. Ponekad će biti u neizvjesnosti i nemirnog srca, skoro očajni. Kad nastupi ovakva uznemirenost, radnik bi trebao stati s poslom i odmoriti se. Krist ga poziva: “Dođite napose te se malo odmorite”. (Marko 6,31) “Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga. Al onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.” (Izaija 40,29-31)

Radnik ne može imati uspjeha ako se u žurbi moli Bogu, i juri obaviti ono za što se boji da je zanemario ili zaboravio. On ima vremena samo za nekoliko užurbanih misli upućenih Bogu, i ništa više. On si ne ostavlja vrijeme za razmišljanje i molitvu, ne čeka da Gospodin obnovi njegovu duhovnu i tjelesnu snagu. On uskoro postaje premoren. Ne osjeća utjecaj Svetog Duha koji uzdiže i nadahnjuje. On nije osnažen svježinom života. Premorenost njegovog tijela i zamor njegovog uma nisu ublaženi osobnim druženjem s Isusom.

“U Jahvu se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek bude srce tvoje: u Jahvu se uzdaj!” (Psalam 27,14) “Dobro je u miru čekati spasenje Jahvino!” (Tužaljke 3,26) Ima onih koji rade cijeli dan i duboko u noć kako bi postigli ono što po njihovom mišljenju treba obaviti. Gospodin sa sažaljenjem gleda na ove izmučene nositelje teškog tereta i kaže: “Dođite k meni i ja ću vas okrijepiti. Jer jaram je moj sladak, a moje breme lako.” (Matej 11,28-30) (Letter 83)

Naš život treba biti skriven s Kristom u Bogu, i ako je tako skriven, u Njegovim će se rukama pretvoriti u svjetlo koje će jarkim i postojanim sjajem svijetliti cijelom svijetu. No, iako ima malo vremena, a treba obaviti mnogo posla, Gospodin nije zadovoljan kad produljimo vrijeme za rad tako da nemamo vremena za odmor, za proučavanje Biblije i za zajednicu s Bogom. Za utvrđivanje duše prijeko je potrebno da se dovedemo u položaj gdje ćemo primati mudrost od Boga kako bismo upotrijebili svoje darove u službi Gospodara i na Njegovu slavu. (Youth’s Instructor, 3. veljače 1898.)


Komentiraj