Da možda nisi pod utjecajem alkohola?

11. 11. 2015.

“Prema tome, dok imamo povoljnu priliku, činimo dobro svima, posebno onima koji po ovoj vjeri pripadaju istoj obitelji.” (Galaćanima 6,10)

Lidija i ja krenule smo u grad kolportirati s našom literaturom. Planirale smo raditi u ulici s mnogo trgovina. U jednoj trgovini naišle smo na ženu čije je ime bilo isto kao moje — Natalija. Ona je radila kao trgovački pomoćnik u trgovini gdje su se prodavale bunde. Pozvale smo je da pogleda naše knjige i ona je kupila knjigu How to Understand Your Child (Kako razumjeti svoje dijete). Zatim nas je zamolila da je obvezno ponovno posjetimo. To je bio početak našeg prijateljstva s Natalijom.
Kad smo se bolje upoznale, ispostavilo se da je Natalijin život daleko od zadovoljavajućeg. Ona nas je pitala za savjet kako da riješi svoje bračne probleme. Predložila sam joj da pripremi romantičnu večeru sa svijećama za svojeg muža. Razmišljala je trenutak i rekla da će tako postupiti pa će vidjeti kako će to djelovati. Kad sam je posjetila sljedeći put, pitala sam je kako je prošla romantična večera.
Rekla mi je da je pripremila poseban obrok za svojeg muža, postavila stol i stavila svijeće. Zatim je po prvi put rekla svojem mužu Vladimiru da joj je žao zbog svih problema koje je izazvala u njihovom braku. Vladimir joj je prišao bliže i pomirisao njezin dah da vidi nije li možda pod utjecajem alkohola! Uz mnogo molitava njihova obiteljska situacija počela se od tog trenutka poboljšavati.
Natalija je na kraju postala zainteresirana za knjige koje sam joj nudila. Kupila ih je i sve pročitala. Bog je dodirnuo njezino srce i ona je počela pohađati subotnja bogoslužja i proučavati Bibliju. Počela je dovoditi u crkvu i svoju sedmogodišnju kćer. Natalija se na kraju krstila i pridružila zajednici vjernika. I njezin dvadesetdvogodišnji sin povremeno dolazi na bogoslužja i sastanke mladeži. Vladimir dolazi na crkveni program “Šalica čaja”. On vrlo lijepo svira gitaru pa kad on dođe, zajedno i pjevamo. Vladimir i Natalija se ponekad mole zajedno. Mi se molimo da Vladimir potpuno otvori svoje srce Isusu.
Katkada odgovor na Isusov poziv izazove razdor u obitelji. Ali Božji je ideal da Evanđelje, sa svojim naglaskom na ljubavi, praštanju, milosrđu i suosjećanju povede ljude u čvršće zajedništvo. Zahvalni smo Bogu što možemo biti poslanici ljubavi u pomaganju ljudima da ojačaju svoju obitelj.
Natalija Gnatjuk, Kazahstan

Leave a Comment