Jutarnji stih

Daje neograničenu snagu

“Taj Bog me snagom opasuje, stere mi put besprijekoran.” (2. Samuelova 22,33)

Mi ne možemo niti zamisliti kakvom bismo snagom raspolagali kad bismo se povezali s Izvorom svake snage. Mi stalno padamo u grijeh i smatramo da tako mora biti. Mi se držimo svojih slabosti kao da su one nešto čime bismo se mogli ponositi. Krist nam kaže da naše lice treba biti tvrdo kao kremen ako želimo biti pobjednici. On je naše grijehe na svom tijelu ponio na križ, i snagom koju nam On daje možemo se oduprijeti svijetu, tijelu i đavlu. Stoga prestanimo govoriti o svojoj slabosti i neuspješnosti; govorimo o Kristu i Njegovoj snazi. Kad razgovaramo o Sotoninoj moći, neprijatelj još snažnije navaljuje na nas. Kad govorimo o snazi Svemogućega, neprijatelj odstupa od nas. Što se više približavamo Bogu, to se i On više približava nama. (Poruka mladima, str. 58)
Riječ vječnoga Boga naš je vodič. Njegovom Riječju mi smo stekli mudrost za spasenje. Ta Riječ treba uvijek biti u našem srcu i na našim usnama. “Pisano je” treba biti naše sidro. Oni koji Božju riječ prihvaćaju kao svojeg savjetnika, shvaćaju slabost ljudskog srca i moć Božje milosti da suzbije svaku neposvećenu, nesvetu pobudu. Njihovo srce je uvijek na molitvi, a sveti anđeli ih štite. Kada neprijatelj navali kao rijeka, Božji Duh umjesto njih podiže zastavu nasuprot njemu. U srcu vlada sklad jer prevladava dragocjeni, snažni utjecaj istine. (6T 160,161)
Moramo se bolje upoznati s Biblijom. Mi bismo mogli zatvoriti vrata mnogim kušnjama kada bismo učili napamet biblijske tekstove. Prepriječimo put sotonskim kušnjama riječima: “Pisano je!” Mi ćemo se suočavati s problemima koji će stavljati na kušnju našu vjeru i našu hrabrost, ali ćemo postajati snažniji ako ih budemo rješavali milošću koju nam Isus želi dati. Međutim, moramo vjerovati; moramo se hvatati za obećanja nimalo ne sumnjajući! (FL 8)
Pomozite onome koji je kušan da se ne obazire na okolnosti, na osobnu slabost, ili na moć kušnji, već na silu Božje riječi. Bog nam je dao svu njezinu silu. (Put u bolji život, str. 106)


Komentiraj