Adventpress

Devetnaesti sabor Udruge hrvatskih adventista

U hrvatskom crkvenim centru adventističke mjesne crkve St. Albans, od 6. do 8. ožujka održan je godišnji sabor Udruge hrvatskih adventista Australije (UHAA), na kojem je obavljen izbor novih dužnosnika Udruge. Mjesto predsjednika preuzeo je od Damira Posavca novopristigli pastor iz Hrvatske Manuel Tikulin. Umjesto Jasona Jakovca, koji se preselio u Hrvatsku, mjesto tajnika Udruge preuzeo je pastor Jakob Kelava, a tajnik za komunikacije ostao je Mladen Kukolja.

Ugodnom agape večerom u petak s početkom subote okupljena skupina vjernika i gostiju provela je vrijeme u duhovnom razmišljanju koje je vodila Danijela Trajkov, a Upravni odbor Udruge imao je svoju sjednicu. Cjelovitim subotnjim prijepodnevnim programom prevladavala su izvješća o radu triju hrvatskih crkava iz Brisbanea, Sydneyja i Melbournea, a duhovnom porukom na predanost poveo nas je s temom o našem prtljagu za Nebo pastor Manuel Tikulin.

Nakon zajedničkog objeda mnogi su se odlučili za posjet središnjem parku u Melbourneu, a u nedjelju je više od trideset putnika uživalo u vožnji ugodnim autobusom i razgledanju Dvanaest apostola na magistralnoj cesti Zapadne Viktorije Great Ocean Road.

Udruga hrvatskih adventista osnovana je 1995. godine, s namjerom da postane poveznica triju etničkih crkava koje su preko UHAA-e dovodile goste govornike iz Jadranske unije te povezivali misijske aktivnosti okrenute hrvatskoj zajednici na području Australije.

Damir Posavac

Snimio Mladen Kukolja

Podijeli