Jutarnji stih

Dobrodošlica u nebeski dom

““Otvorite vrata! Nek’ uđe narod pravedni koji čuva vjernost.”“ (Izaija 26,2)

Život na Zemlji početak je života na Nebu. (Odgoj, str. 286)
Mi smo djeca nebeskog Kralja, članovi kraljevske obitelji, baštinici Božji i subaštinici Kristovi. Dvorovi koje je Isus otišao pripremiti spremni su samo za one koji su istiniti, čisti, koji vole i slušaju Njegove riječi …. Da bismo uživali u vječnom blaženstvu, moramo njegovati religiju u domu. … Mir, sklad, ljubav i sreća trebaju biti njegovani uporno i svakodnevno, sve dok se ove dragocjene osobine stalno ne nastane u srcima onih koji tvore zemaljsku obitelj. (ST, 14. studenoga 1892.)
To što će sada karakter učiniti lijepim u domu, isto je ono što će ga učiniti lijepim i u nebeskim dvorovima. (CG 481)
Ako ovdje budemo pokazivali Kristov karakter, držeći sve Božje zapovijedi, bit ćemo pozdravljeni i blagoslovljeni ugodnim nagovještajima doma u onim stanovima koje nam je Isus otišao pripremiti. (ST, 14. studenoga 1892.)
Neka nas sve ono što je lijepo u našem zemaljskom domu podsjeća na kristalnu rijeku i zelena polja, lelujavo drveće i žive izvore, sjajni grad i pjevače u bijeloj odjeći našeg nebeskog doma — na taj svijet ljepote koji nijedan umjetnik ne može naslikati, nijedan smrtni jezik opisati. (Temelji sretnog doma, str. 505)
Tamo će ljubav i suosjećanje, koje je Bog usadio u dušu naći svoj najbolji i najljepši izraz. Neporočna zajednica sa svetim bićima, skladan društveni život s blaženim anđelima i s vjernima svih vjekova, posvećeno prijateljstvo koje povezuje ““cijelu obitelj na Nebu i na Zemlji”“, sve su to iskustva života u vječnosti. … S neiskazanim zadovoljstvom ući ćemo u radost i mudrost bezgrešnih bića. (Odgoj, str. 286)
Prednost je roditelja da povedu svoju djecu sa sobom do vrata Božjega grada govoreći: ““Pokušao sam uputiti svoju djecu da ljube Gospodina, da vrše Njegovu volju i da Ga proslavljaju.”“ Vrata će se za ovakve otvoriti i roditelji i djeca će ući. (CG 13)


Komentiraj