Dosezanje prijatelja mojega oca

21. 03. 2015.

“Ne ostavljaj prijatelja svoga ni prijatelja očeva, i ne dolazi u kuću bratovu kad si u nesreći; bolji je susjed blizu nego brat daleko.” (Izreke 27,10)

Kao tinejdžerica sanjarila sam o tome da postanem literarni evanđelist. Iako se mojoj majci nije sviđala te ideja i bila je ljuta na mene, otac me je hrabrio da radim ovaj časni posao. Bila sam odlučna mlada djevojka koja je željela raditi za Boga i drugima prenositi adventnu vijest i istinu o Isusovom skorom povratku.

U našem gradu moj otac je imao prijatelje koji njime više nisu bili zadovoljni jer je prestao piti pivo s njima. Smatrali su da su ga knjige Ellen G. White “pokvarile” promijenivši ga nagore.

Promatrajući sve to, uzela sam sebi za cilj da potaknem promjenu ljudi kao što bili prijatelji mojeg oca. Kada sam postala literarna evanđelistica i imala nešto novca, kupila sam dvije knjige i dala ih na poklon dvojici očevih prijatelja koji su sve vrijeme bili jako nezadovoljni njime. Nadala sam se da neće nastaviti vrijeđati mojeg oca.

Jednome od njih dala sam knjigu Put Kristu; on ju je uzeo i odnio kući, ali je njegova supruga bila bijesna što mu je knjigu dala djevojka. Ženin bijes pretvorio se u mržnju čak do te mjere da me je odlučila ubiti. Zbog svoje sigurnosti preselila sam se daleko od kuće i otišla živjeti u drugi grad. Nakon nekog vremena vratila sam se kući u selo. Na moje iznenađenje, ta ista žena postala je đakonica u našoj crkvi! Poslije je priznala da je pročitala knjigu koju sam dala njezinom mužu i da ju je to potpuno promijenilo. Sada smo dobre prijateljice i zajedno hodimo u Nebo!

Drugi čovjek kojem sam htjela pomoći bio je teško bolestan kad sam ga posjetila. Dala sam mu knjigu Ministry of Healing (Služba liječenja). Tijekom čitanja saznao je za prirodne lijekove za njegovo stanje kao što je pijenje dovoljnih količina vode i druge. Kao rezultat, vratilo mu se dobro zdravlje i on je zatražio više knjiga spisateljice Ellen G. White. Danas je i on kršteni vjernik crkve.

Slavim Boga za priliku što mogu doprijeti do prijatelja mojeg oca putem literature. Sada su svjesni biblijskih istina i obećanja i radujem se što će biti s Isusom jednoga dana.

Pelivia Mukakalisa, Ruanda

Leave a Comment