Drago Mojzeš, novoizabrani predsjednik Jadranske unije adventista

izdvojeno-slider 17. 09. 2016.

Nakon što je Zlatko Musija, dosadašnji predsjednik Jadranske unije konferencija izabran za voditelja Odjela mladih u Transeuropskoj diviziji Kršćanske adventističke crkve s upravom u Engleskoj, na upražnjeno mjesto predsjednika Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve izabran je Drago Mojzeš, dosadašnji predsjednik Hrvatske konferencije.

Zbog promjena do kojih je došlo u vodstvu Transeuropske divizije Kršćanske adventističke crkve u razdoblju između redovitih izbornih kongresa, bilo je potrebno izabrati novog voditelja Odjela mladih u Transeuropskoj diviziji. Pastor iz Hrvatske, predsjednik Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve, Zlatko Musija, izborom na to mjesto dobio je povjerenje da preuzme ovu odgovornu dužnost koja podrazumijeva preseljeje u Englesku.

Izvršni odbor Jadranske unije konferencija kao najviše izvršno i upravno tijelo Krđćanske adventističke crkve između zasjedanja izbornih sabora imao je stoga obvezu izabrati novog predsjednika Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve.

U petak 16. rujna 2016. ovaj odbor se sastao i pod predsjedanjem Raafata Kamala, predsjednika Transeuropske divizije, izabrao Dragu Mojzeša za novoga predsjednika Jadranske unije konferencija do izbornog sabora Jadranske unije koji će se održati za dvije godine. Budući da je Drago Mojzeš obnašao dužnost predsjednika Hrvatske konferencije, na to upražnjeno mjesto Izvršni odbor Hrvatske konferencije izabrat će novoga predsjednika konferencije na svojoj sljedećoj sjednici.

Drago Mojzeš, novi predsjednik Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve rukopoloženi je pastor, rođen 1960. godine u Slatini. Teološko obrazovanje stekao je na Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu 1982. godine. Oženjen je i sa suprugom Slavicom ima kćer Mirjanu, zeta Slobodana i dvije male unučice. U proteklih trideset i jednu godinu svoje pastoralne službe, služio je u raznim gradovima diljem Hrvatske: u Zagrebu, Gospiću, Bjelovaru, Puli, pa opet u Zagrebu i Daruvaru. Kao pastor rukopoložen je 1992. godine, a jedno vrijeme djelovao je i kao odgajatelj u učeničkom domu adventističkih obrazovnih ustanova u Maruševcu. Godine 2013. izabran je za predsjednika Hrvatske konferencije te je dosad obnašao tu službu zajedno sa službom misijskog odjela u Hrvatskoj konferenciji.

Pastoru Dragi Mojzešu i njegovoj supruzi Slavici želimo svako dobro, Božje vodstvo i posebne Božje blagoslove u novoj odgovornoj službi. Uvjereni smo da će je obnašati odgovorno, uz potporu svega vjerništva i s traženjem Božje volje i mudrosti.

 

Darko Kovačević, tajnik za komunikacije i medije                                                                                         Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve

Leave a Comment