Jutarnji stih

Držati se uz Isusa

“Težimo da upoznamo Jahvu: ko zora pouzdan mu dolazak.” (Hošea 6,3)

Kad vam Sotona kaže da su vaši grijesi takvi da ne trebate očekivati neke velike pobjede u Bogu, odgovorite mu kako Biblija naučava da je onima koji najviše vole najviše i oprošteno. Nemojte pokušavati umanjiti svoju krivnju opravdavajući grijeh. Vi se ne možete vjerom približiti Bogu ako najprije ne uvidite svoju grešnost. Tada se možete pozvati na obećanja i nepokolebljivom vjerom tražiti udio u neizmjernoj žrtvi koja je prinesena za ljudski rod. Držite se za Isusa, a Njegovo veliko srce puno ljubavi privući će vas k sebi.

Ne mogu podnijeti pomisao kako bi itko mogao otići … a da nije uvelike ojačao svoju vjeru. Svaki budući korak koji učine mora biti korak vjere. Imaju li duhovno iskustvo bogato vjerom, jedan može potjerati tisuću, a dvojica mogu potjerati deset tisuća u bijeg. Ali svi talenti koje mogu posjedovati, sve vještine i rječitost koje mogu steći, neće imati nikakvog učinka ako oni nisu posvećeni Bogu.

Apostol Pavao je želio da se njegova braća utješe “utjehom kojom je utješen” (2. Korinćanima 7,7). Kršćanin pronalazi stalnu utjehu i snagu u Isusu.

Neka naše oko uvijek počiva na Božjoj slavi. Nemojmo dopustiti da se išta ispriječi između nas i Njega. Ako “težimo da upoznamo Jahvu”, znat ćemo da “ko zora pouzdan mu dolazak. On će nam doći poput dažda jesenskog, poput kiše proljetne što natapa zemlju”. Ako smo sudionici božanske naravi, svojim ćemo životom i karakterom odražavati lik našega Gospodina Boga. Ne možemo biti lijeni u traženju ovakvog savršenog karaktera. Ne možemo mirno promatrati svoje okruženje, misleći kako će drugi obaviti posao umjesto nas. “Tko god je položio ovu nadu u njega, čisti se od grijeha kao što je on čist.” (1. Ivanova 3,3) Mi moramo biti radnici zajedno s Bogom. Naš se život treba sastojati od poniznog, iskrenog izgrađivanja spasenja sa strahom i drhtanjem; tada će vjera, nada i ljubav prebivati u našem srcu dajući nam zalog nagrade koja očekuje pobjednike.

Nemilosrdan i odlučan, neprijatelj je pripremio svoje smicalice za svaku dušu koja nije pripremljena za kušnje i koja nije očuvana stalnom molitvom i živom vjerom. Kao pojedinci, ili kao tijelo, mi se ne možemo osigurati od njegovih stalnih napada; ali samo zahvaljujući Isusovoj pobjedi nad svakom kušnjom možemo se uspješno oduprijeti svakom protivnikovom javnom ili tajnom utjecaju. Ne zaboravite da “vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere”! Stoga “budite trijezni i bdijte”. (1. Petrova 5,8) (Historical Sketches, str. 135,136)


Komentiraj