Jutarnji stih

Duhovna snaga

“Da Krist stanuje u vašim srcima po vjeri; da u ljubavi uvriježeni i utemeljeni budete sposobni shvatiti zajedno sa svim svetima.” (Efežanima 3,17.18)

Mi trebamo odražavati Isusov karakter. Bilo da smo u crkvi, u svom domu, ili u društvu svojih susjeda, mi trebamo dopustiti da se preko nas pokaže Isusov divan lik. Ovo nije moguće postići ako nismo ispunjeni Njegovom puninom. Kad bismo bolje upoznali Isusa, zavoljeli bismo Ga zbog Njegove dobrote i izvrsnosti, i poželjeli bismo postati toliko slični Njegovom božanskom karakteru kako bi svi znali da smo bili s Isusom i učili od Njega.

Primjenjivanjem načela Kristovog Evanđelja u svojem životu mi odajemo čast i slavu našemu Ocu koji je na Nebu. Čineći tako odsjajujemo nebesku svjetlost nad tamom svijeta oko nas. Grešnici postaju prisiljeni priznati da nismo djeca tame, već djeca svjetla. Kako će oni to prepoznati? Po plodovima koje donosimo. Ljudi mogu biti upisani u crkvenu knjigu, no to ih ne čini djecom svjetla. Oni mogu biti na časnim položajima i primati hvalu od drugih, ali ni to ih ne čini djecom svjetla. Milost mora djelovati duboko — to je Božja ljubav u srcu koja se očituje u poslušnosti.

Kristovo prebivanje u duši omogućava nam duhovnu snagu i čini nas provodnicima svjetlosti. što više svjetlosti imamo, više možemo dati onima koji su oko nas. što smo bliži Isusu, imat ćemo jasniji pogled na Njegovu ljepotu. Kad Ga promatramo u Njegovoj čistoći, jasnije zapažamo svoje karakterne nedostatke. Mi žudimo za Njim, i zbog punine koja je u Njemu i koja odsjajuje iz savršenosti Njegovog nebeskog karaktera, promatranjem se mijenjamo u Njegov lik.

Svakog dana sijemo neku vrstu sjemena. Sijemo li sjeme nepovjerenja, žet ćemo nepovjerenje; sijemo li sjeme ponosa, žet ćemo ponos; sijemo li tvrdoglavost, žet ćemo tvrdoglavost, jer — “što tko sije, to će i žeti” (Galaćanima 6,8).

Naše srce može biti ispunjeno svom puninom Božjom, ali postoji nešto što mi moramo učiniti. Ne smijemo njegovati svoje pogreške i grijehe, već ih ostaviti i žurno dovesti svoje srce u red. Kad to učinimo, uzmimo ključ vjere i otključajmo riznicu Božjih bogatih blagoslova. Beskonačna je punina u koju možemo posegnuti; a mi imamo i obećanje našeg božanskog Gospodara: “Neka vam bude prema vjeri vašoj!” (Matej 9,29) Mi imamo mogućnost pobijediti i primiti krunu života i mjesto s desne strane Bogu, i dok ulazimo kroz biserna vrata, čut ćemo riječi slađe od bilo koje glazbe: “Dobro, valjani i vjerni slugo, uđi u veselje gospodara svoga!” (Matej 25,23) (Signs of the Times, 18. kolovoza 1887.)


Komentiraj