Vijesti

Festival misije u Friedensau

Na imanju Adventističkog sveučilišta Friedensau u Njemačkoj od 18. do 23. srpnja 2011. godine, u organizaciji Transeuropske divizije Kršćanske adventističke crkve, održao se Festival misije orijentiran pretežito na osnivače novih crkava. Ovakav festival priređuje se svake druge godine, a ovoga puta održan je u Njemačkoj.

I ove godine je glavni organizator bio pastor Janos Kovacs-Biro, tajnik za misiju pri Transeuropskoj diviziji. Na festivalu se okupilo dvjestotinjak sudionika. Iz Jadranske unije konferencija doputovao je jedan autobus sudionika, a s nama su bili i pastori iz Bosne i Hercegovine. Jadransku uniju predstavljali su pastori i pojedini vjernici dviju novoosnovanih crkava u Zagrebu i Rijeci te budući osnivači studentske crkve u Ljubljani. Bili su prisutni još neki pastori iz Hrvatske i Slovenije, a preko skupine za proslavljanje glazbom, koju je predvodila Lidija Đidara, Hrvatska i Slovenija su bile posebno uključene u ostvarenje ovoga kongresa.

Osim bogoslužja proslavljanja, program se sastojao od plenarinih zasjedanja i predavanja na kojima su govorili predavači Gunnar Pedersen, profesor s Newbold Collegea u Engleskoj, John Dybdahl profesor sa Sveučilišta Walla Walla u Sjedinjenim Američkim Državama, i Tom Evans, pomoćnik direktora Instituta za evangelizaciju i osnivanje novih crkava Sjevernoameričke divizije. Pored plenarnih predavanja, svakog dana smo mogli birati između desetak radionica o osnivanju crkava i srodnih tema. Pored svega održavao se i sajam misije na kojemu su se predstavljale inovativne metode rada iz zemalja Transeuropske divizije. Posebno je bio posjećen štand Izraelske misije. Jadranska unija konferencija predstavila se na svojemu štandu. Petak uvečer obilježile su snažne poruke iz Božje riječi koje je iznio John Dybdahl, a posebnost je bio početak subote na židovski način koji su nam predstavili pastori Izraleske misije. U subotu posljepodne održali smo Festival zemalja, na kojemu su rad u Ljubljani i Zagrebu predstavili Gregor česnik i Neven Klačmer. Predstavnike Jadranske unije predvodio je pastor Zlatko Musija, predsjednik Hrvatske konferencije i tajnik za misiju u Jadranskoj uniji konferencija.

Neven Klačmer


Komentiraj