Jutarnji stih

Franceskino traganje

“Ja sam posadio, Apolon je zalio, ali je Bog činio da raste.” (1. Korinćanima 3,6)

Od direktora naše nakladničke kuće primila sam elektroničku poštu u kojoj me obavještava da je u malom gradu u blizini naše kuće jedna žena zainteresirana za neke naše knjige. Spremila sam se i otišla je posjetiti, a kada sam stigla, Franceska mi je s osmijehom otvorila vrata i srdačno me pozvala unutra.

Razgovarale smo o našem Gospodinu i tada sam saznala da je pripadala Crkvi češke braće u mjestu u kom je prije živjela. Ali posljednje dvije godine živjela je u mojoj blizini. Prijatelj joj je dao adresu naše nakladničke kuće i ona je od njih naručivala razne knjige i subotnjoškolsku pouku. Sada je već proučavala subotnjoškolsku pouku zajedno sa svojim susjedima. Na kraju posjeta Franceska i ja zajedno smo se pomolile. Zatim smo dogovorile vrijeme kada ćemo se ponovno sastati.

Zajedno sa svojim mužem Milanom, počela sam je redovno posjećivati. Zatim sam je pozvala u našu crkvu. Došla je i svidjelo joj se, pa smo se dogovorile da je posjeti evanđelist. U prošlosti je Franceska proučavala s našim pastorom i dobro je poznavala Božju riječ. Često je sudjelovala u razgovoru na subotnjoškolskim poukama. Nakon nekoliko mjeseci upitala sam je bi li se željela pridružiti našoj Crkvi. Ona je oduševljeno pristala! Shvatila sam da je Franceska zapravo već čekala takav poziv. Njezin muž se nije složio s njezinom odlukom, ali je ona ostala čvrsta u svojoj vjeri. Živjela je sa suprugom već više od pedeset godina i iskreno smo se molile Bogu da ih oboje prosvijetli i vodi.

Franceska je primljena u našu crkvu na temelju priznanja svoje vjere, jer je krštena uronjavanjem u crkvi u koju je prethodno odlazila. To se sve dogodilo zato što je tražila Boga svim srcem i zato što je direktor nakladničke kuće, njezin prijatelj i bivši pastor, surađivao sa Svetim Duhom. Tome dodajte još i djelovanje subotnjoškolskih lekcija i topli poziv da se pridruži crkvenoj obitelji i jedna duša je zadobivena za Krista. Zahvalna sam što svi možemo surađivati u dovođenju ljudi Isusu. To donosi najveću radost!

Jarmila Šimková, Republika Češka


Komentiraj