Glas smjernica i uputa

20. 07. 2015.

“A Branitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati zbog mene, naučit će vas sve i sjetiti vas svega što vam rekoh.” (Ivan 14,26)

Odrastao sam kao anglikanac i u mladosti sam čitao Bibliju, ali samo četiri evanđelja i Psalme. Međutim, u kasnim tinejdžerskim godinama kod mene se razvila jaka želja za čitanjem Evanđelja. I tako sam pročitao Novi zavjet skroz do završnih redaka Otkrivenja. Dok sam čitao, počeo sam proučavati lekcije Biblijske dopisne škole preporučene putem radijskog programa “Glas proroštva”. A zatim sam jednog dana bio pozvan na evangelizaciju koja je trebala početi odmah. Upravo prije početka, moj ujak je donio kući veliku knjigu pod naslovom Isusov život. U to vrijeme nisam znao ništa o autoru knjige, ali sam osjetio prisutnost Božjeg Duha dok sam čitao knjigu od prednje do zadnje korice u razmaku od deset dana. Navršio sam ravno devetnaest godina i proslavio svoj rođendan tako što sam prisustvovao evangelizaciji. Izgledalo je da mi Bog u pravo vrijeme donosi duhovnu hranu koja mi je bila potrebna. Kršten sam tri mjeseca nakon što su ovi sastanci završeni.
Ubrzo nakon što sam postao adventist, dobio sam knjigu Velika borba od čovjeka koji je radio u adventističkoj knjižari. Zadubio sam se u tu knjigu i utvrdio da je isto toliko zadivljujuća kao i Isusov život. Kad sam stigao do poglavlja o Svetištu i istražnom sudu, nisam mogao s vremena na vrijeme zadržati suze, jer sam itekako postao svjestan Božje svetosti, Njegovih visokih mjerila i svoje nedostojnosti. Pročitao sam i Veliku borbu od korica do korica za dva tjedna.
Sa svim predivnim bogatstvom dodatnih informacija iz tih knjiga postao sam čvrsto utemeljen u adventističkoj vjeri. U godinama koje su uslijedile obnašao sam mnoge dužnosti u našoj mjesnoj crkvi, uključujući i onu koju sam smatrao najplemenitijom — kao starješina. Uživao sam prednost da jedno vrijeme budem literarni evanđelist i moj je plan da ponovno stupim u ovu predivnu službu jer je vrlo moćno sredstvo za osobnu evangelizaciju. Također sam duboko odan duhovnom blagu koje imamo u spisima Duha proroštva. Kakav nam je samo dar Bog dao preko Ellen G. White čiji su me spisi poveli Bibliji i bližem hodu s Isusom.
Frank Williams, Trinidad i Tobago

Leave a Comment