Vijesti

Heritage Singers u Beogradu

Snovi se baš ne ispunjavaju tako često, a kada se ispune, obično su rezultat napornog rada i niza pokušaja. No, ponekad nas Bog blagoslovi darom koji obnavlja našu vjeru u čuda. Za mnoge adventiste Jugoistočno-europske unije ispunjenje sna bilo je uživo gledati i slušati pjevačku skupinu Heritage Singers. Tijekom razdoblja socijalističke Jugoslavije magnetofonske kazete, koje su nosile prepoznatljiv zvuk Heritage Singersa, bile su jedini izvor snimljene kršćanske glazbe u brojnim domovima. Ovaj se zvuk prosljeđivao sljedećem naraštaju i dobivao je još veću vrijednost – postao je obrazac glazbenih skupina, bendova i praise-timova diljem regije. Razumijevanje nasljeđa Heritage Singersa u ovom je dijelu svijeta nužno kako bi se mogla cijeniti važnost njihova nastupa u Beogradu.

Skupina Heritage Singers održala je 16. kolovoza 2014. koncert u Sava Centru u Beogradu, u Srbiji. Dvorana je bila krcata, budući da ih je došlo vidjeti nešto manje od 4000 posjetitelja. Autobusi su počeli pristizati već oko 13.00 sati, iako je koncert bio zakazan za 19.00 sati. Uslijedila je večer izvrsne glazbe, moćnih svjedočanstava, slavljenja punim srcem i suza radosnica. Svaka pojedina osoba bila je dirnuta i blagoslovljena. K tome, koncert je blagoslovio čak i one koji nisu bili prisutni, budući da su prikupljena sredstva za žrtve nedavnih poplava u Srbiji.

Koncert Heritage Singersa u Beogradu ne bi se dogodio da nije bilo dobre volje Nene i Kike Dedić, bračnog para iz Chicaga. Za vrijeme koncerta Heritage Singersa u Chicagu bili su nadahnuti i pokrenuti na pokroviteljstvo i organiziranje koncerta u Beogradu. Zahvaljujući njihovom velikodušnom pridonosu, mnogima su se snovi obistinili.

Max Mace, osnivač i vođa Heritage Singersa, na kraju koncerta je zahvalio Bogu, pokroviteljima i slušateljima za osobitu, blagoslovljenu večer. Obećao je slušateljima da će ponovno zajedno pjevati, ako ne u Beogradu, onda sigurno na Nebu.

[Pavle Trajkovski, tedNEWS] 


Komentiraj