Hvala Bogu!

13. 11. 2013.

“Slavit ću ljubav Jahvinu, slavna djela njegova — za sve što nam Jahve učini, za veliku dobrotu domu Izraelovu što nam je iskaza u svojoj samilosti, u obilju svoje ljubavi.” (Izaija 63,7)

Kada svijest o Božjoj dobroti neprestano bude osvježavala dušu, to će pokazati izraz mira i radosti na licu. To će se izražavati riječima i djelima. Velikodušni, Sveti Kristov Duh, koji djeluje na srce, učinit će da utjecajem svojega života obraćamo bližnje Bogu. … Zar nemamo razloga govoriti o Božjoj dobroti, pričati o Njegovoj moći? Kada su prijatelji dobri prema nama, smatramo prednošću da im zahvalimo za njihovu ljubaznost. Koliko bi nam više radosti činilo kad bismo svoju zahvalnost izrazili Prijatelju od kojega nam dolazi svaki dobri i savršeni dar? Zato neka se u svakoj crkvi njeguje izražavanje zahvalnosti Bogu. Naučimo svoje usne da hvale Boga u obiteljskom krugu. … Neka naši darovi i prilozi izražavaju našu zahvalnost za prednosti u kojima svakodnevno uživamo. U svemu trebamo pokazivati svoju radost u Gospodinu. … David izjavljuje: “Ljubim Jahvu jer čuje vapaj molitve moje: uho svoje prignu k meni u dan u koji ga zazvah. Milo mi je što Gospodin usliši molitveni glas moj; što prignu k meni uho svoje i zato ću ga u sve dane svoje prizivati.” (Psalam 116,1.2 — DK) Božja dobrota, koja Ga navodi da čuje i uslišava naše molitve, nameće nam veliku obvezu da Mu izrazimo svoju zahvalnost za darove koje nam je dao. Trebali bismo hvaliti Boga mnogo više nego što to činimo. Za blagoslove koje primamo kao odgovor na svoje molitve treba odmah zahvaliti. …
Mi ožalošćujemo Kristova Duha svojim prigovorima, gunđanjem i nezadovoljstvom. Ne bismo smjeli sramotiti Boga svojim žalopojkama zbog nevolja koje nam izgledaju teške. Sve nevolje koje primamo kao odgojno sredstvo donosit će nam radost. Cijeli naš vjerski život postat će tada snažniji, uzvišeniji, plemenitiji, odisat će miomirisom dobrih riječi i djela. (RH, 7. svibnja 1908.)
Neka mir vlada u vašoj duši. Tada ćete imati snage da trpite sve patnje, i radovat ćete se što imate milost da možete izdržati. Slavite Gospodina; govorite o Njegovoj dobroti; kazujte o Njegovoj moći. Učinite ugodnim okruženje oko svoje duše. … Slavite srcem, dušom i glasom Onoga koji je zdravlje vašeg postojanja, vaš Spasitelj, vaš Bog. (Youth’s Instructor, 27. prosinca 1900.)

Leave a Comment