Jutarnji stih

Istina će pobijediti

„Ovako vam govori Jahve: ‘Ne bojte se i ne plašite se toga velikog mnoštva, jer ovo nije vaš rat, nego Božji.’“ (2. Ljetopisa 20,15)

Ima posla za svakoga tko se zove Kristovim imenom. Glas s Neba svečano vas zove na dužnost. Poslušajte ovaj glas i odmah idite na mjesto na koje vas šalje u skladu s vašim sposobnostima. Zašto ovdje cijeli dan stojite besposleni? Imate posao koji trebate obaviti, posao koji zahtijeva vaše najbolje snage. Svaki dragocjeni trenutak života povezan je s nekom dužnošću koju dugujete Bogu ili svojim bližnjima. …

Veliko djelo spašavanja duša treba tek obaviti. Svaki anđeo slave uposlen je u ovome djelu, a protivi mu se svaki demon tame. Krist nam je pokazao veliku vrijednost duša tako što je došao na svijet ispunjen vječnom ljubavlju u srcu, želeći čovjeka učiniti baštinikom svega svojega blaga. On pred nama otkriva Očevu ljubav za vrstu koja je kriva pred Njim i predstavlja Ga kao pravednika koji opravdava onoga tko vjeruje u Njega. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 5, str. 175)

Bezbrojno mnoštvo svrstalo se protiv istine i s njime ćemo se suočavati dok bližnjima budemo objavljivali svjetlo. Naša nada nije u našem poznavanju istine ili u našim sposobnostima, već u živom Bogu. … U pitanju je Božja slava. I koliko god stoji do čovjeka, mora se uložiti odlučan napor i živa vjera da bi moćni Bog pokazao svoju snagu, jer bi u protivnom sve bilo uzalud. Bog je pobijedio Izraelove neprijatelje. Unio je nered u njihove redove. Bježali su, a nisu znali od koga bježe. Tko se može održati pred Gospodinom Bogom Izraelovim?

Mi se sada ne borimo protiv tijela i krvi, već protiv poglavarstava i vlasti, protiv sila tame ispod Neba. Gospodin nas hrabri da gledamo u Njega kao u izvor sve naše snage, u Onoga koji je sposoban da nam pomogne. … Kad Bog Izraelov nešto započne, On će to uspješno dovesti do kraja. (Review and Herald, 10. svibnja 1887.)

Istina će pobijediti. (Letter 345, 1904.)

 

Preporučujemo: