Isus nam je sve

13. 05. 2014.

““Po njemu ste vi u Kristu Isusu, koji nam postade mudrost od Boga, pravednost, posvećenje i otkupljenje.”“ (1. Korinćanima 1,30)

Rast u spoznaji Kristovog karaktera posvećuje dušu. Prepoznavanje i poštovanje divnog djela pomirenja preobražava onoga tko razmatra plan spasenja. Promatranjem Krista on se preobražava u to isto obličje iz slave u slavu, kao od Gospodnjega Duha. Gledanje Isusa postaje oplemenjujući proces usavršavanja. … Savršenstvo Kristovog karaktera postaje kršćansko nadahnuće. …
Krist nikada ne bi trebao biti udaljen iz našeg uma. Anđeli su rekli o Njemu: ““Rodit će sina, i nadjeni mu ime Isus, jer će on izbaviti svoj narod od grijeha njegovih.”“ (Matej 1,21) Isus, dragocjeni Spasitelj! Uvjerenje, pomoć, sigurnost i mir — sve to je u Njemu. On razgoni sve naše sumnje, temelj je svih naših nada. Koliko je dragocjena misao da možemo postati zajedničari božanske naravi, pri čemu možemo pobijediti kao što je Krist pobijedio! Isus je punina naših očekivanja. On je melodija naših pjesama, sjena velike stijene u sasušenoj zemlji. On je živa voda žednoj duši. On je naše utočište u oluji. On je naša pravednost, naša svetost, naše otkupljenje. (RH, 26. kolovoza 1890.)
Kristova moć treba biti utjeha, nada i kruna radosti svakog Isusovog sljedbenika u svim sukobima i borbama života. Onaj tko stvarno slijedi Janje Božje koje uzima grijeh svijeta, može uskliknuti dok napreduje: ““Jer sve što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. A ovo je sredstvo pobjede koje pobjeđuje svijet: naša vjera.”“ (1. Ivanova 5,4)
Kakva je to vjera koja pobjeđuje svijet? To je vjera u Krista kao osobnog Spasitelja — vjera koja se, priznajući svoju bespomoćnost i potpunu nesposobnost da spasi, hvata za pomoćnika moćnog da spasi kao za svoju jedinu nadu. To je vjera koja neće biti obeshrabrena i čut će Kristov glas koji kaže: ““Budite hrabri, ja sam pobijedio svijet, i moja božanska snaga može postati vaša.”“ … ““Ja sam s vama u sve vrijeme.”“ (Matej 28,20) (RH, 26. kolovoza 1890.)

Leave a Comment