Jutarnji stih

ivotna snaga

““Dok je dan, meni treba činiti djela onoga koji me posla. Dolazi noć, kad nitko ne može raditi.”“ (Ivan 9,4)

Kršćanski se život ne sastoji samo u pokazivanju krotkosti, strpljenja, poniznosti i dobrote. Čovjek može posjedovati ove dragocjene i poželjne osobine pa ipak biti slab, malodušan i skoro neupotrebljiv kada posao ide teško. Takve osobe nemaju pozitivan duh i energiju, čvrstinu i snagu karaktera, što bi im omogućilo da se odupru zlu i učinilo ih snagom u Božjem djelu.
Isus je bio naš primjer u svemu, a On je bio ozbiljan i stalan radnik. Otpočeo je svoj život korisnosti u djetinjstvu. U uzrastu od dvanaest godina nalazio se u službi svojega Oca. Između dvanaeste i tridesete, prije nego što će započeti svoju javnu službu, vodio je život marljivog djelovanja. Tijekom svoje službe Isus nikada nije bio u stanju mirovanja. Rekao je: ““Meni treba činiti djela onoga koji me posla.”“ Nijednog patnika koji Mu je došao On nije poslao neoslobođenog. Upoznao se sa svakim srcem i znao kako mu poslužiti u njegovim potrebama. Riječi ljubavi dolazile su s Njegovih usana da utješe, potaknu i blagoslove, a velika načela nebeskog kraljevstva iznosio je narodu riječima tako jednostavnim da su ih svi razumjeli.
Isus je bio tih i nesebičan radnik. Nije tražio slavu, bogatstvo ni odobravanje, niti je išao za svojom vlastitom lagodnošću i zadovoljstvom. … Nije bježao od briga i odgovornosti kao što čine mnogi koji kažu da su Njegovi sljedbenici. …
Kristovi zahtjevi za našom službom obnavljaju se svakog dana. Koliko god je možda potpuno bilo naše posvećenje prigodom obraćenja, ono nam neće ništa koristiti ako se svakodnevno ne obnavlja, ako to ne bude svježe, iskreno i Bogu prihvatljivo posvećenje koje obuhvaća sadašnji trenutak. Mi nemamo tjedne i mjesece koje bismo položili pred Njegove noge, zato što sutra nije naše budući da ga još uvijek nismo primili, ali danas možemo raditi za Isusa. Danas možemo položiti svoje planove i ciljeve pred Njega da izdrže Njegovu provjeru i odobrenje. … Ovo je Božji dan i vi ste Njegov unajmljeni sluga. (RH, 6. siječnja 1885.)


Komentiraj