Vijesti

Izbori na Godišnjem zasjedanju osnažuju službenički tim Transeuropske divizije

Audrey Andersson i Raafat Kamal iznose izvješće

Četiri nova imena izglasovana na Godišnjem zasjedanju u Bečićima, u Crnoj Gori, u ponedjeljak, 16. studenog 2015. godine, pridružuju se voditeljskom timu Transeuropske divizije.

Trenutni ravnatelj Odjeljenja za komunikacije i medije pri Britanskoj uniji konferencija, pastor Victor Hulbert, izabran je na istu poziciju u Transeuropskoj diviziji, uz dodatnu zadaću koordinacije Izdavaštva i Dopisne biblijske škole.

Audrey Andersson i Raafat Kamal iznose izvješće

Karen Holford, obiteljska sistemska terapeutkinja i okupacijska terapeutkinja, preuzet će odgovornost za Obiteljsku službu, s punim radnim vremenom, dopuštajući tako da se Clair Sanches-Schutte usredotoči na Službu za djecu i Službu za žene.

Dr. Torben Bergland, psihoterapeut, psihijatar i liječnik, vodit će Zdravstvenu službu, isto tako s punim radnim vremenom.

Peter Bo Bohsen, čovjek koji manje-više „živi i diše“ s izviđačima, pridružit će se timu s pola radnog vremena u ulozi ravnatelja Izviđača.


Victor Hulbert

Sve četiri osobe imaju veliko iskustvo i stručnost koju donose u svoje nove službe.

Victor Hulbert je radio u medijima i pastorskoj službi još od studentskih dana, kada je bio student-misionar i volonter u Adventističkom svjetskom radiju. Otada je bio pastor u crkvenim okruzima u Sjevernoj i Južnoj engleskoj konferenciji, služio je kao ravnatelj Globalne službe za engleski jezik pri Adventističkom svjetskom radiju, stekao je administrativno iskustvo kao izvršni tajnik u Južnoj engleskoj konferenciji, a posljednjih devet godina vodio je i unapređivao Odjeljenje za komunikacije i medije u Britanskoj uniji konferencija.

Predsjednik Britanske unije konferencija, Ian Sweeney, izrazio je svoje pomiješane osjećaje prema izlasku pastora Hulberta iz Britanske unije konferencija nakon, kao što je rekao, „devet godina primjerne službe“. Uz osjećaj tuge što Victor napušta njihov tim, iskazao je i ponos što će „njegove vještine i sposobnosti razvijene i izbrušene u Uniji, sada iskusiti i šire područje Transeuropske divizije“. Zaključio je: „Naravno da će Victor i Luisa biti u našim molitvama dok odlaze u nove pothvate u službi.“

Karen Holford

Karen Holford ima i profesionalnog i crkvenog iskustva. Vršila je službu pomoćnice voditelja Službe za obitelj i djecu u Južnoj engleskoj konferenciji. U braku je s pastorom Berniem Holfordom, predsjednikom Škotske misije. To će predstavljati određeni logistički izazov za Britansku uniju konferencija, no pastor Sweeney unatoč tomu smatra kako je to izbor kojim se Britanska unija osobito ponosi.

Karen je izrazila iznenađenje i oduševljenost ovim pozivom u službu. „Osobito volim pomagati ljudima kako bi iskusili Božju ljubav i milost u svojem svakodnevnom obiteljskom životu“, napisala nam je iz svog doma u Škotskoj. Dodala je kako „se raduje izazovu koji donosi poučavanje ljudi načinima na koje mogu obogatiti odnose u svojim obiteljima, crkvama i društvenim zajednicama, te izazovu stvaranja sredstava i načina za podupiranje obitelji diljem Divizije, dok se susreću s problemima obiteljskog života u 21. stoljeću.“

Dr. Torben Bergland

Dr. Torben Bergland se zalaže za razvoj Zdravstvene službe u Kršćanskoj adventističkoj crkvi, i spreman je, kako je to rekao predsjednik, pastor Raafat Kamal, „zaustaviti svoju liječničku karijeru na pet godina, ili pak kako ga Duh bude pokretao.“ Trenutno je dr. Bergland ravnatelj Odjeljenja za depresiju u Modum Badu, međunarodno priznatom Centru za rezidencijalnu psihoterapiju, obrazovanje i istraživanje u Norveškoj.

Peter Bo Bohsen

Peter Bo Bohsen dolazi iz Danske gdje je poznat po svojim osobitim izviđačkim vještinama. Voli i ADRA-u, pa sudjeluje u obukama timova za hitna djelovanja. Kaže: „Zajednička nit svim mojim aktivnostima jest radost rada s mladim ljudima, te čin izgradnje, bilo da se radi o kućama, aktivnostima, projektima ili udrugama.“

Peter Bohsen je vodio i organizirao nekoliko velikih događanja za mladež, i do 3.000 sudionika, u Danskoj i u inozemstvu, te je bio odgovorna osoba za različite aktivnosti, koordinaciju volontera, pozive, registraciju, prijevoz, vize, smještaj, prehranu i sve što je potrebno kako bi neki događaj bio uspješan.

Pastor Patrick Johnson dodat će ulogu Koordinatora za posebne potrebe i Molitvenog koordinatora svojoj već postojećoj službi tajnika za propovjedničku službu, te voditelja Odjeljenja subotnje škole i osobnih biblijskih proučavanja.

Na sličan način će i pastor Kamal pridodati Službu za odnose s javnošću i vjersku slobodu svojoj već postojećoj službi predsjednika.

Sljedeće su osobe izglasovane za članove Izvršnog odbora:

Crkveni članovi:
Irena S. Rakamarić, Allan Randlepp, Christine Burt, Berit Elkjœr, Erik Korpijärvi, Gábor Nagy, Irma Tap, Mariusz Radosh, Rade Vitorović, Iris Thomsen

Predstavnici pastora:
Marianne Kolkmann, Dragan Grujičić

Predstavnici Izvršnog odbora Generalne konferencije:
Predstavnici vjernika:
Christine Burt, Mariusz Radosh

Predstavnici pastora:
Richard Daly

Revizijski odbor Transeuropske divizije:
Ian Sweeney, predsjednik; Christine Burt, Gábor Nagy, Mariusz Radosh, Allan Randlepp

Izbor za sljedeće službe odgođen je za Proljetno zasjedanje: službenici za dva pridružena polja, Cipar i Grčku, zatim Koordinator za raznolikost; Koordinator za bogoslužje i glazbu, te voditelj Upraviteljske službe.

 

 


Komentiraj