Vijesti

Izborni sabor Adventističke crkve u Republici Hrvatskoj

MarusevecU prelijepom ambijentu adventističkog učilišta u Maruševcu u nedjelju 05.06.2011. održan je redoviti Izborni sabor Hrvatske konferencije. Zastupnici, vjernici laici i propovjednici iz svih krajeva Hrvatske, prihvatili su izvješće o radu Adventističke crkve u proteklom četvorogodišnjem periodu.

Nakon usaglašavanja stavova izglasovana je reorganizacija uprave s ciljem smanjenja administracije i poboljšanja učinkovitosti rada pojedinih crkvenih odjela. Zahvalivši prethodnoj upravi na dosadašnjem radu zastupnici su izabrali novog predsjednika i Izvršni odbor kao upravu te postavili strateške ciljeve za novi četverogodišnji period. Za predsjednika Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj izabran je mr. Zlatko Musija.

Zlatko MusijaPastor Musija do sada je služio kao propovjednik u pet razlicitih gradova širom Hrvatske, zatim kao voditelj odjela za djecu i mladež te na koncu kao prodekan na Adventističkom teološkom fakultetu u Maruševcu. Završio je magisterij iz biblijske književnosti (Stari zavjet) na Open University, Velika Britanija. U svom kratkom obraćanju zahvalio se zastupnicima na ukazanom povjerenju te izrazio želju i nadu za uspješan zajednički rad. Istaknuo je da će u suradnji s vjernicima crkava nastojati što uspješnije raditi ono što je najbitnije a to je propovjedanje Evanđelja svima koji žele čuti Radosnu vijest o Spasitelju Isusu Kristu.

Dio saborske diskusije vođen je o prijedlogu reforme Crkve koja je po završetku rasprave izglasovana većinom glasova prisutnih zastupnika. Ostatak rada sabora protekao je u diskusiji i stvaranju strategije za ostvarenje misije Crkve, njezinoj otvorenosti u služenju društvu te viziji da adventisti budu prepoznatljivi kao kršćani koji svojim životom žive i propovijedaju biblijsku nadu o skorom dolasku Spasitelja Isusa Krista. Radom sabora predsjedao je pastor Branko Bistrović predsjednik Jadranske unije kršćanskih adventističkih crkava.

Mladen Juričević


Komentiraj