Vijesti

Izborni sabor Adventističke crkve u Sloveniji

delegatiU nedjelju, 10. travnja, u Celju je održan zastupnički sabor slovenskih adventista. Zastupnici, vjernici laici iz svih krajeva Slovenije, prihvatili su Izvješće napretka Crkve tijekom protekle četiri godine, izglasali su reorganizaciju uprave kako bi se smanjila administracija, izabrali su novu upravu i postavili strateške ciljeve za novi četverogodišnji mandat.

Po treći put zaredom predsjednik Adventističke crkve u Sloveniji je mr. Zmago Godina. Velik dio saborske rasprave se vodio oko ostvarenja misije Crkve, njene otvorenosti u službi društvu te viziji da adventisti budu prepoznatljivi svojim moralom, kvalitetnim međuljudskim odnosima kao i biblijskom nadom u skori dolazak Isusa Krista.
Adventisti su kršćani koji su nastali tlu reformacije, prihvaćaju Bibliju kao Božju objavu i temeljni kriterij vjerovanja i života. Adventistička crkva je prihvatila zastupnički sustav crkvene organizacije u kojemu svi vjernici imaju pravo sudjelovati. Ne vjeruju u podjelu Crkve na kler i laike, već sukladno Svetome pismu prakticiraju sudjelovanje svih vjernika u životu i službama Crkve. Svećenici odnosno pastori imaju ulogu duhovnih lidera koji vjerništvo obučavaju, potiču i podržavaju u njihovom aktivnom kršćanskom životu. Ovakva demokratska organizacija nije samo lokalna, već svoj zastupnički način odlučivanja prakticira i na svjetskoj razini. Riječ je o jedinstvenoj i vjerojatno najvećoj organizacijskoj mreži toga tipa u koju je uključeno preko 206 zemalja.

B. Bistrović


Komentiraj