Adventpress

Izjava Kršćanske adventističke crkve o daljnjim postupanjima u povodu epidemije koronavirusa (COVID-19)

Zagreb, 19. ožujka 2020.

Krizni stožer Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj na čijem je čelu uprava crkve i Humanitarna organizacija ADRA upravlja novonastalim prilikama na sljedeće načine:

1) Prateći naloge nacionalnog Kriznog stožera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i civilne zaštite, Kršćanska adventistička crkva otkazala je sva posebna i redovna okupljanja, bogoslužja i putovanja u svojoj organizaciji.

2) Komunikacijskim kanalima ukazuje se na najnovije informacije nacionalnog kriznog stožera i daju se upute za djelovanje i ponašanje vjernika tijekom posebnih mjera objavljenih od nadležnih državnih tijela.

3) Organizirane su molitve u koje su uključene sve mjesne adventističke crkve diljem Hrvatske. Prema određenom rasporedu svaki dan vjernici jedne crkve mole za dobro u borbi protiv bolesti koronavirusa. Mole za vjernike, sugrađane, oboljele i njihove obitelji, za zdravstveno osoblje, dužnosnike i ustanove koji upravljaju ovom krizom na državnoj razini, kao i za sve ugrožene na cijelom svijetu.

4) Bogoslužja će se nastojati priređivati i prenositi sa službenih internet stranica.

5) Pokrenuti su posebni timovi mlađih volontera koji, prema uputama za zaštitu od zaraze, pomažu starijim i potrebitim osobama.

U obraćanjima svojim vjernicima i svim sugrađanima, Kršćanska adventistička crkva — uz ukazivanje na odgovorno pridržavanje svih mjera koje je proglasio Hrvatski zavod za javno zdravstvo — nastoji zadržati duh ohrabrenja i povjerenja u Boga te biti od pomoći društvu u suzbijanju širenja zaraze koronavirusom.

Uprava i krizni stožer Adventističke crkve održavaju sastanke putem interneta, u koje su uključeni i svi pastori Hrvatske konferencije, kako bi se uskladili u svojem djelovanju i pravodobno informirali vjernike i javnost o svim promjenama i potrebama koje se mogu pojaviti.

Dobri Bog neka nas sve vodi, čuva i blagoslovi mudrošću i zdravljem. Budimo pozitivni, držimo se zajedno u duhu, ohrabrujmo se, molimo jedni za druge i ukazujmo na kršćansku vjeru i nadu.