Jutarnji stih

Iznad magle sumnje

““Budite hrabri i jaka srca, svi koji se u Jahvu uzdate!”“ (Psalam 31,25)

Čak i kršćani s dugogodišnjim iskustvom često su izloženi napadima najstrašnijih sumnji i kolebanja. … Ne smijete na temelju takvih iskustava pomisliti da je vaš slučaj beznadan. … Uzdajte se u Boga, imajte povjerenja u Njega i oslonite se na Njegova obećanja. (Letter 52, 1888.)
Kada vam se đavao približi sa svojim sumnjama i nevjerovanjima, zatvorite mu vrata svojega srca. Zatvorite svoje oči da se ne zadržavaju na paklenim sjenkama. Podignite svoj pogled prema Nebu, promatrajte ono što je vječno i imat ćete snage za svaki trenutak. To kušanje vaše vjere dragocjenije je od zlata. … Ono vas osposobljava da bijete Gospodnje bitke.
Sotona se povezuje sa svakim tko se želi povezati s njim. Ako uspije zadobiti nekoga tko ima duboko vjersko iskustvo, takav postaje njegov najuspješniji predstavnik u približavanju upravo takvim ljudima i u nastojanju da i njihova srca zarazi nevjerovanjem. Vi ne možete sebi dopustiti da ikakve sumnje prodru u vaše misli. Nemojte pričinjavati nikakvu radost đavolu, pričajući o teškim teretima koje morate nositi. Svaki put kada to činite, Sotona se raduje što vas je uspio staviti pod svoju vlast i navesti da zaboravite na Isusa Krista, svojeg Otkupitelja.
Mi trebamo prikazivati Onoga koji nas je pozvao iz tame u svoje divno svjetlo. Živom vjerom mi možemo počivati u tom svjetlu. Živom vjerom radujemo se u tom svjetlu svakoga dana. Mi ne trebamo govoriti o svojim sumnjama i nevoljama, jer one postaju veće svaki put kada o njima govorimo. Svaki put kada govorimo o njima, Sotona postiže pobjedu. Ali kada kažemo: ““Održavanje svoje duše povjerio sam Njemu kao vjernom Svjedoku!”“ — svjedočimo da smo se predali Isusu Kristu bez ikakvog ustručavanja, i tada nam Bog daje svoje svjetlo i mi se radujemo u Njemu. (MS 17, 1894.)
Duša koja ljubi Boga uzdiže se iznad magle sumnje; ona stječe blistavo, široko, živo iskustvo, postaje krotka i slična Kristu. Takva duša je predana Bogu, sakrivena s Kristom u Bogu. (7 SDA BC 907)


Komentiraj