Iznos dara s kongresa Jadranske unije konferencija — za izbjeglice

Vijesti 28. 09. 2015.

Jubileji obično pokazuju da nešto što vrijedi dugo traje. Ove godine, dvadeseti puta zaredom, vjernici Kršćanske adventističke crkve okupili su se na svojem godišnjem kongresu u Adventističkom učilištu u Maruševcu, kako bi odali slavu Bogu, zahvalili se za blagoslove i vodstvo, međusobno se ohrabrili te dobili presjek rada i nove zamisli za misijski rad. Kao i uvijek do sada, na kongresu su se prikupljali novčani prilozi od prijepodnevnog i poslijepodnevnog dara, kojima vjernici iskazuju zahvalnost Bogu za iskustva i zajedništvo.

Kongresi su isto tako prilika da se zahvalnost Bogu kroz darivanja usmjeri na pojedine akcije ili posebne potrebe za crkvene odjele, ustanove ili za potrebite u društvu. Svjedoci smo da su ovih dana najaktualnija tema izbjeglice iz ranih područja Bliskog istoka te njihov prolazak kroz Hrvatsku. Humanitarna organizacija Adventističke crkve, ADRA Hrvatske, u suradnji s udrugom B.a.B.e. i Centrom za mirovne studije, prva se uključila u pomoć izbjeglicama prikupljanjem humanitarne pomoći. ADRA Slovenije se isto tako aktivno uključila u prikupljanje humanitarne pomoći i dostavila ju je izbjeglicama u Grčku. Kao znak potpore ADRA-i Hrvatske i Slovenije, te podupirući njihovo djelovanje u ovoj krizi, cjelokupan poslijepodnevni dar s kongresa u iznosu 18.615,68 kuna namijenjen je ADRA-ma za izbjeglice. Svakoj pojedinoj ADRA-i namijenjen je jednaki iznos od 9.307,84 kuna.

U prijepodnevni dar na Kongresu priloženo je 13.851,37 kuna (u protuvrijednosti svih valuta), a iznosi u oba dara pokazuju da su vjernici Kršćanske adventističke crkve zahvalni Bogu, darežljivi i spremni pomoći drugima u nevolji. Ujedinjeni u ovakvim akcijama vršimo pozitivan utjecaj u društvu.

Nebojša Milovanović, blagajnik JUK-a