Jutarnji stih

Izvolite, gospodo!

“K tvojoj svjetlosti koračaju narodi, i kraljevi k istoku tvoga sjaja.” (Izaija 60,3)

Angela je otpočela potragu za Bogom 1990. godine. U Adventističku crkvu pozvao ju je prijatelj koji joj je preporučio Veliku borbu. Angela je bila zapanjena spoznajom o razmjerima sukoba između dobra i zla. Bila je začuđena dok je učila o pozadini vjerske povijesti i da su “veliki krivovjerci” o kojima je ona dotad znala samo grozne pojedinosti, zapravo bili časni i pošteni ljudi puni vjere i hrabrosti. Bez oklijevanja je prihvatila biblijske istine i 20. lipnja 1991. krštenjem postala vjernica Adventističke crkve.
Angela je radila kao medicinska sestra u velikoj bolnici, ali je 2008. počela raditi kao literarna evanđelistica. Njezin muž, koji je bio gradonačelnik Piatra-Olta, malog grada u pokrajini Olteniji, nije baš bio sretan što mu supruga ide svuda s torbom knjiga. Jednog dana, međutim, imao je važan sastanak političkih vođa svoje stranke iz Bukurešta pa je pozvao svoju suprugu da mu se pridruži. Ona je rekla: “U redu, idem s tobom ako mi dopustiš da ponesem knjige.” On je pristao i ona je uzela više primjeraka knjige The Triumph of Love, (Pobjeda ljubavi), koja sadrži deset poglavlja iz Velike borbe. Angela je bila vrlo sretna što je mogla ponuditi ovu knjigu uvaženim političarima svoje zemlje. U prosincu 2011. održavao se još jedan važan sastanak kojem je prisustvovalo stotinjak gradonačelnika, a Angelin muž joj je predložio da postavi svoj stol s knjigama. Angela bi sa sjajem u očima i toplim osmijehom govorila: “Dobrodošli, gospodo! Dođite i pogledajte ove vrijedne knjige!”
Mnogi gradonačelnici su bili zainteresirani za Isusov život, Veliku borbu i The Story of Redemption (Povijest spasenja). Jedna osoba je kupila cijeli komplet “Velike borbe” u pet svezaka. Također je prodala i mnogo drugih zdravstvenih knjiga.
Početkom 2012. godine Angela je primijetila neke ikone u automobilu svojeg muža. Dobio ih je od svećenika i nosio u svoj ured gradonačelnika da ih dijeli kao poklone. Ona je onda rekla: “Zašto ne poklanjaš Velike borbe svojim kolegama i drugim službenicima? To je vrlo važna knjiga!” On je pristao i rekao: “Počinjao sam je čitati mnogo puta, ali ove godine namjeravam je pročitati do kraja.”
Neka Bog blagoslovi Angelu i sve hrabre literarne evanđeliste koji se ne plaše i ne stide stati za svojeg Učitelja pred svim ljudima, bili oni bogati ili siromašni, obrazovani ili neobrazovani.
Sinziana Constantin, Rumunjska


Komentiraj