Je li to bio anđeo? (2)

9. 09. 2015.

“Anđeo Jahvin tabor podiže oko njegovih štovalaca da ih spasi.” (Psalam 34,7)

Bila je ponoć a ja sam stajala sama na benzinskoj crpki, bez adrese obitelji kod koje sam trebala boraviti. Plašila sam se, ali sam se molila za zaštitu i odjednom sam osjetila da bi bilo najbolje da krenem ulicom preko puta benzinske crpke. Iako nisam znala kamo idem, počela sam hodati. Odmah sam ugledala čovjeka kako nosi dijete u naručju, a uz njega je hodao mališan. Odlučila sam mu se približiti. Ne može mi nauditi, ima dvoje male djece, pomislila sam. Kad sam ga sustigla, rekla sam mu: “Gospodine, izgubila sam se. Možete li mi pomoći? Znate li slučajno nekoga u ovom gradu tko prodaje kršćanske knjige?” On je prvo djelovao zbunjeno, a onda je odgovorio: “Zanimljivo, danas sam se preselio u novi stan i sreo čovjeka koji mi je pokazivao neke dječje knjige. Možda je to osoba koju tražite? Živi u mojoj zgradi na trećem katu.”
Pratila sam čovjeka do njegove zgrade gdje mi je pokazao stan svojih novih susjeda. Oklijevala sam neko vrijeme, a onda sam pokucala na vrata. Bila sam ugodno iznenađena kada su se vrata otvorila i ja se našla u stanu literarnog evanđelista i njegove obitelji kod koje sam trebala boraviti! U suzama smo kleknuli i zahvalili Bogu za Njegovo vodstvo i zaštitu. Bili smo sretni što smo doživjeli ispunjenje još jednog velikog Božjeg obećanja koje kaže da Njegovi anđeli stanuju “oko njegovih štovalaca da ih spase”.
Bog je zapanjujuće čudesan u svojem djelovanju! On je tako uredio da se čovjek useli u novi stan i upozna novog susjeda (baš osobu koja će meni biti potrebna) istog tog dana kad sam došla u grad kao izgubljeni stranac. A zatim je poslao čovjeka usred noći da se prošeta sa svojom malom djecom da bi me sreo i poveo do odredišta. Bog je doista nevjerojatan! Prisjetila sam se biblijskog retka koji kaže: “Prije nego me zazovu, ja ću im se odazvat; još će govoriti, a ja ću ih već uslišiti.” (Izaija 65,24) Upravo se to meni dogodilo te mračne noći u Ipialesu. Često sam se pitala je li taj čovjek bio anđeo. Što vi mislite?
Zoraida Powell, Kajmansko otočje

Leave a Comment