Jutarnji stih

Jedno sjeme, velika žetva

“Tada onaj koji sjedi na prijestolju reče: ‘Evo’ sve ‘činim novo’. I nadoda: ‘Piši: Ove su riječi pouzdane i istinite!'” (Otkrivenje 21,5)

Osjećajući prazninu u svojem životu, počeo sam odlaziti od crkve do crkve u potrazi za istinom. Stjecajem okolnosti, upoznao sam malu skupinu od šest ljudi koji su isto tako bili u potrazi. Također sam bio blagoslovljen što sam upoznao mladića starog dvadeset jednu godinu koji je bio dobro upućen u biblijske istine. Od njega sam prvi put čuo objašnjenja za takve teme kao što su Svetište, Božji pečat i žig zvijeri. Bio sam oduševljen i sretan što sam saznao sve te pojedinosti. Počeo sam odlaziti u Adventističku crkvu i nakon tri mjeseca sam se krstio.

Nakon što sam pristupio Crkvi, čuo sam za literarnu djelatnost i uputio zahtjev da postanem literarni evanđelist. Jedan od mojih prvih posjeta kao literarnog evanđelista bio je u poslovnu zgradu. Tamo sam našao skupinu žena koje su se svakoga dana molile zajedno tijekom stanke za ručak. Imao sam se priliku upoznati s njima i završiti sastanak molitvom. Bile su vrlo sretne što sam došao k njima jer ih je zainteresirala, ali i izazvala na istraživanje knjiga Otkrivenje. Dvije žene su od mene kupile Bibliju, a neke su kupile i druge knjige.

Što su više ove žene proučavale, postajale su sve prosvjetljenije. Esther je kupila dvije Biblije – jednu za sebe, a drugu za svojeg pastora. Nakon tri tjedna proučavanja došli smo do razumijevanja istina o suboti, Svetištu i drugih. Nakon što je spoznala ove nove istine, Esther je kupila pet primjeraka knjige Ten Commandments Twice Removed (Deset zapovijedi dvaput uklonjene) kao poklon za pet pastora koje je poznavala. Svih pet pastora na kraju je priznalo da se treba pokoravati Bogu i svetkovati sedmi dan subotu. Jedan pastor je već prešao s poštovanja nedjelje na svetkovanje subote. Drugi prave planove za promjenu.

Mene su zamolili da dođem u subotu i služim u njihovoj crkvi. Njihova je namjera bila da pozovu susjede i sugrađane da dođu i čuju našu adventnu vijest. Sada se pripremamo za dan kada će naš pastor služiti tamošnjem građanstvu. Namjeravamo dijeliti prikladnu literaturu uoči njegovog posjeta. Slavimo Boga za djelovanja Svetoga Duha na ovaj način.

Istina Božje riječi ima sve veći utjecaj, “jer su ove riječi pouzdane i istinite”.

Zola Togbe, Južna Afrika


Komentiraj