Jutarnji stih

Jednostavan posjet

“A vama koji se Imena moga bojite sunce pravde će ogranuti sa zdravljem u zrakama, i vi ćete izlaziti poskakujući kao telad na pašu.” (Malahija 4,2)

Ravindra Sahay vrlo je marljiv literarni evanđelist. Iz dana u dan može ga se vidjeti kako vozi bicikl i nosi knjige po Chirala Townu, primorskom gradu s oko četvrt milijuna stanovnika u jugoistočnoj Indiji. On nosi velike i male knjige, različite časopise i traktate za svoje kupce. Odani je i vjerni adventist koji obavlja svoju zadaću propovijedanja Evanđelja putem tiskane riječi.
Nagamma je hinduistica koja živi u Chirala Townu. “Tijekom evangelizacije koja je obuhvatila pedeset sela pozvali smo Nagammu i njezinu obitelj na sastanke,” kaže Ravindra, “ali je odbila, jer je radije odlazila u svoje hramove gdje se molila svojim hinduističkim božanstvima.”
Ali to nije spriječilo Ravindru da nastavi posjećivati Nagammu i njezinu obitelj. Ostao je u kontaktu s njima i molio se za njih. Nakon svega nastavio je s njima proučavati Bibliju i govoriti im o naravi velikog Boga neba i zemlje. Kako se upoznao s njima? Dajući im besplatnu literaturu.
Jednog dana Nagamma je otišla raditi na svoje rižino polje. Kad se nakon toga vraćala kući, stala je na insekta koji ju je ujeo. Odbacila je to što se dogodilo kao nevažno i nastavila sa svojim večernjim aktivnostima. Na njezino iznenađenje, međutim, kada se sljedećeg jutra probudila, noga joj je bila natečena i bolna. Otišla je k liječniku koji joj je dao neke lijekove, ali joj oni nisu pomogli. Bolovi i naticanje su se nastavili. Ubrzo je morala ostati kod kuće jer nije mogla ništa raditi. Prošao je čitav tjedan, a njezino je stanje bilo isto. Ni bol ni oteklina nisu se smanjivali. Onda je k njima došao literarni evanđelist. Govorio joj je o Isusovoj ljubavi i pozvao je da vjeruje u Njega. Pomolio se za njezino izlječenje. U roku od tjedan dana otok se povukao i bolovi su prestali. Nagamma je hvalila Boga nebeskoga.
Nakon daljnjeg proučavanja s Ravindom, Nagamma je konačno pozvala Isusa da živi u njezinom srcu i krstila se. I doista, Sunce Pravednosti zasjalo je “sa zdravljem u zrakama”. Njegovu moć ljudi često prepoznaju preko jednostavnih posjeta Božjih vjernih i suosjećajnih radnika.
Elisha G., Indija


Komentiraj