Vijesti iz lokalnih crkava

Jesenski sabor u Požegi

U subotu 17. studenoga 2012. godine održan je redoviti jesenski sabor Kršćanske adventističke crkve za okružja Požega, Slavonski Brod i jedan dio Daruvara. Ovogodišnji sabor održan je u mjesnoj crkvi Požega.

Tema sabora bila je “Evanđelje u fokusu”. Vjernicima i svim nazočnima duhovnu poruku na bogoslužju ujutro uputio je pastor Zlatko Musija, predsjednik Hrvatske konferencije, Kršćanske adventističke crkve. U izlaganju Riječi Božje istaknuo je Krista kao središte kršćanstva, izvor milosti i pravde. Govorio je o planovima i projektima koji se nalaze pred vjerništvom i upravom crkve.

Tajnik Jadranske unije konferencija, Nebojša Milovanović  istaknuo je u svojoj poruci koliko je velik Nebeski ulog u spasenje čovjeka, odnosno cijelog čovječanstva.

Na gradskom trgu u radno vrijeme tržnice, mala skupina vjernika je na štandu djelila vodu u bočici i jabuke. Na bočici je bila naljepnica s tekstom iz Ivanovog evanđelja 4,14 “Krist izvor žive vode”. Jabuke su dijelili u zamjenu za cigarete pušača. Osim ovih dviju akcija na štendu je bila u ponudi zdravstvena i duhovna literatura.

Najljepsi dio sabora bio je kada su sudionici akcija pričali svoja iskustva na poslijepodnevnom bogoslužju sabora i na taj način podijelili s ostalima svoje dojmove i oduševljenje u radu za Boga i bližnje.

Radoslav Bućko


Komentiraj