Vijesti

Kad kamenje progovori

Na poziv pastora Tihomira Brechelmachera, koji još uvijek aktivno i vrijedno radi u okrugu Cleveland s četiri američke crkve, u Ameriku je stigao profesor i arheolog Drago Obradović, koji je od 20. rujna do 10. listopada 2011. godine u trima crkvama održao nizove predavanja o zadivljujućim arheološkim otkrićima u drevnim biblijskim zemljama. Kako bi se građanstvo obavijestilo o važnom i prvom takvom događaju u gradovima Chesterland, Ashtabula i Madison, izrađeni su lijepi plakati i desetine tisuća pozivnica, a korišteni su i svi dostupni mediji — tisak, radio, televizija i internet. Predavanja su se održavala svake večeri, od utorka do subote.

Predavanja o zadivljujućim arheološkim otkrićima započela su u lijepoj i velikoj crkvenoj dvorani u Chesterlandu. Prve večeri bilo je prisutno više od osamdeset posjetitelja koji su po prvi puta došli u Adventističku crkvu. Iako su neki vjernici izrazili bojazan hoće li ljudi doći na takva predavanja, već nakon prve večeri su svi bili ugodno iznenađeni jer tako dobar posjet nisu imali godinama. Posjetitelji su bili oduševljeni, a neki od njih su bilježili misli dok je prof. Obradović s mnogo slika u boji prikazivao drevne biblijske zemlje i upućivao slušatelje na jedinstvenu Knjigu nad knjigama. Pri dolasku su posjetitelji davali svoje ime i adresu, da bi svake večeri na kraju predavanja sudjelovali u izvlačenju nagrade u obliku knjige. Prije novog predavanja pastor Brechelmacher je postavio nekoliko pitanja o  predavanju koje je bilo dan ranije, u čemu su slušatelji vrlo aktivno sudjelovali. Zadnje večeri je bilo izvlačenje sretnog dobitnika za veliku nagradu, knjigu Biblijska arheologija arheologa Davida Downa. Nakon toga je na veliko zadovoljstvo prisutnih priređen domjenak. Mnogi su pitali kada će se opet održati sličan program.

Sve je ponovljeno i u druge dvije crkve, u Ashtabuli i Madisonu. I u tim crkvama je posjet bio iznad svih očekivanja.

Dobro isplanirani nastavak predavanja uključivao je sastanke u svakoj od crkava jednom tjedno, uz gledanje video emisija Potraga za istinom u trajanju od pola sata, a nakon toga je slijedilo biblijsko proučavanje na temu iz emisije. Ti programi mnogima daju divnu priliku da otkriju Kristovu savršenu ljubav koja kuca na njihova srca.

“Zahvalan sam Bogu i svima koji su žrtvovali svoje vrijeme za Krista, a posebno profesoru Obradoviću što se odazvao na moj poziv da svojim izlaganjima pomogne i pridonese širenju Radosne vijesti. Kad damo od sebe ono najbolje, i ako se uz to dobro pripremimo zajedno s vjernicima crkve te zatražimo da nas u svemu vodi Sveti Duh, Nebo izlijeva svoje bogate blagoslove i daje željeni uspjeh.”

Tihomir Brechelmacher


Komentiraj