Jutarnji stih

Kako da pronađem tu Crkvu?

“Neka bude hvaljen Bog, Otac Gospodina našega Isusa Krista – on koji nas blagoslovi svakim duhovnim blagoslovom na nebesima u Kristu.” (Efežanima 1,3)

Jednoga dana Olga Karčenko, iz sela Malinovke u istočnoj Rusiji, dobila je na poklon od svojeg sina knjigu Velika borba. Nekoliko puta je pročitala knjigu i oči su joj se otvorile za mnoge istine. Njezin život je bio promijenjen i ona je znala da odsad više ništa neće biti isto. Saznala je za Adventističku crkvu koja poštuje Deset zapovijedi i propovijeda o drugom Isusovom dolasku.

Olga je bila uzbuđena zbog ovog novog života, ali nije znala kako pronaći Adventističku crkvu jer joj je izgledalo da nitko ne zna ništa o adventistima. Odlučila je staviti oglas u novine: “Tražim adventiste. Molim vas da se javite!”

A onda je jednog dana Olga primila telefonski poziv iz Okružnog načelništva za vjerske poslove. Žena joj je priopćila da nema adventističke crkve u njezinom okrugu, ali da postoji jedna u Rajčihinsku, oko 40 kilometara od Malinovke.

Ushićena ovom obaviješću, Olga je odmah sljedećeg dana otputovala u Rajčihinsk. Otišla je na adresu koju je dobila, ali nije našla crkvu. Ljudi su rekli da se crkva odselila prije više godina i nitko nije znao gdje je sada. Osjećala je da će zaplakati. Hoću li ikada pronaći tu Crkvu i saznati više o istini? pomislila je.

Srećom, jedan vjernik Crkve iz Rajčihinska vidio je Olgin oglas. Telefonirao joj je i upitao je zašto traži Crkvu. Odgovorila je: “Pročitala sam Veliku borbu pa se želim upoznati s Crkvom.” Iduće subote Olga se vratila u Rajčihinsk s ispravnom adresom i prisustvovala bogoslužju u ovoj crkvenoj zajednici. Njezin život i život njezinih rođaka promijenio se jer je Olga počela svima govoriti o Isusu i Njegovom drugom dolasku.

Olga se krstila prva, zatim su to učinile njezina kći Svjetlana, a nešto kasnije i njezina sestra Lidija zatim susjeda Nadežda, njezina unuka Katja, kći Vera i nećaka Maša. Sedmero odraslih i troje djece sada se sastaje u Olginoj kući subotom. Olgina unuka Katja na ljetnim praznicima radi kao literarni evanđelist. Kada čovjek čita poruku Velike borbe, Bog ima priliku da mu promijeni život.

Larisa Karavaja, Rusija


Komentiraj