Vijesti iz lokalnih crkava

Koncert Putnika u Četekovcu

U malenom Slavonskom selu Četekovac,nedaleko Slatine,tog dana,11.11.2018. u 17 sati,VIS „Putnici“ su odrzali koncert po prvi puta u tom dijelu Slavonije.

Ovo malo ali prelijepo mjesto jos uvijek lijeci teske rane zadobivene u ratu,u kojem su stradali mnogi neduzni,te je svaka rijec utjehe i nade u Spasitelja itekako dobro dosla.

Na prijedlog umirovljenog pastora Lovre Jurčića i u organizaciji Adventističke crkve iz Slatine,vrlo rado smo se odazvali ovoj ideji.

Iako je vec u godinama i izgubio skoro sasvim vid,Lovro je  jos uvijek neumoran u radu za Boga,sto je i u ovom slucaju pokazao,zauzevsi se cijelim srcem za ovaj projekat. Uz sve probleme zbog kratkoce vremena u organizaciji,pa cak i u ometanju ostvarivanja ovog koncerta od nekih iz susjednih mjesta,zahvaljujemo se Bogu za uspijeh. U isto vrijeme je nedaleko i nogometno igraliste na kojem se odrzavala i utakmica,pa su neki otisli na taj dogadjaj,bilo je lijepo vidjeti mnoge koji su odlucili doci na zajednicko druzenje uz glazbu.

Ono sto nas je posebno odusevilo,a to nam se nije dogadjalo tako cesto,je to –da su mnogi dolazili i za vrijeme koncerta te se tako broj povecavao sve do polovine koncerta. Bilo je prekrasno vidjeti mnoge koji su sa odusevljenjem pjevali zajedno sa nama. Uz mnoge mjestane,na koncertu je bio i predsjednik Mjesnog odbora tog mjesta,sa kojim smo ostali u srdacnom razgovoru.

Na kraju koncerta ostali smo na zajednickom druzenju uz domijenak koji su pripremile vrijedne domacice. Posebno nam je bilo drago cuti rijeci mnogih koji su bili prisutni, i sa odusevljenjem nas pozvali da uskoro ponovno dodjemo te da ce oni sami pozvati jos mnoge koji nisu bili. Veliko hvala Bogu i za ovaj uspijeh.  Neka Bog blagoslovi sve njih, kao i trud i rad svih onih koji nose radosnu vijest evandjelja.

                                                                                                Branko Đurišević

Branko Đurišević


Komentiraj